• 0
 ≫ 

Evropski aerodromi su najgori na svetu: U prvih 10 našao se samo jedan - grčki

 ≫ 

Najgori je portugalski aerodrom Portela na poslednjem, 132. mestu

  • 0

I dok Azija nastavlja da prima pohvale i nagrade za svoje sjajne aerodrome, kada je o tome reč, stanje u Evropi izgleda sve lošije, piše "Pun kufer".

U ovogodišnjem izveštaju  AirHelpa, kompanije specijalizovane za prava putnika u vazdušnom saobraćaju, deset evropskih aerodroma završilo je na posljednjih 11 mesta.

Najgori je portugalski aerodrom "Portela" na poslednjem, 132. mestu. Oba pariska aerodroma, "Šarl de Gol" i "Orli", takođe su na začelju liste, u društvu aerodroma u Edinburgu, londonskog "Getvika", aerodroma u Mančesteru  te onih na Malti, u Bukureštu Ajndhovenu.

Na drugom kraju skale, u prvih 20 dominiraju azijski i američki aerodromi. Na samom čelu su aerodromi  u Dohi i u Tokiju.

ERFRANS LINIJA BEOGRAD Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Samo je jedan evropski aerodrom uvršten u najboljih deset, atinski - na trećem mestu.

AirHelp svake godine rangira svetske aerodrome na temelju tri faktora: tačnosti, kvaliteta usluge i mogućnosti kupovine i prehrane.

AirHelp je poredao i vazdušne  kompanije. Evropa ni u tom segmentu nije prošla najbolje.

Najbolji su Qatar Airways i American Airlines, te Aeromexico, SAS i Qantas, a na dnu su Ryanair, Korean Air, EasyJet i Thomas Cook.

Pogledajte video: Pljačka nekoliko miliona evra na aerodromu u Tirani

(Telegraf Biznis/punkufer.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>