• 19
 ≫ 

Svi su mislili da Rimac izmišlja, hrvatski mediji sada najavljuju otvaranje - nemački gigant stiže u Srbiju

 ≫ 

U pančevačku fabriku za proizvodnju pogonskih sistema za električna vozila nemački ZF će uložiti 160 miliona evra, podsećaju hrvatski portali

  • 19

Hrvatski mediji na naslovnim stranama portala danas prenose priču o tome kako u njihovom komšiluku niče nemačka fabrika od 160 miliona evra.

Oni podsećaju na najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će sledeže srede u Pančevu biti otvorena ZF-ova fabrika za proizvodnju pogonskih sistema za električna vozila.

Nemačka firma dolazi u Pančevo s investicijom od 160 miliona evra, piše Poslovni dnevnik.

I pre postavljanja kamena temeljca za fabriku u Pančevu, ona je izazvala veliku pažnju kako naše, tako i javnosti u regionu. Ipak, prvi koji je uopšte najavio dolazak Nemaca bio je hrvatski preduzetnik Mate Rimac, vlasnik Rimac automobili.

Hrvatski inovator i osnivač kompanije "Rimac automobili" objavio je prvi da jedna velika nemačka automobilska kompanija dolazi u Srbiju još početkom prošle godine.

On je tada napisao da je bio na skupu Uprave jedne velike nemačke automobilske kompanije koja ima prihode gotovo na nivou bruto domaćeg proizvoda Hrvatske, ali nije precizirao o kojoj kompaniji je reč.

Ubrzo je vest da u Srbiju stiže nemački auto-gigant postala jedna od glavnih u regionu. I pitanje ko je tačno "srećni dobitnik", odnosno koji grad su odabrali? Kasnije se na osnovu fotografije i dela logoa spekulisalo koja bi to kompanija mogla da bude, ali nije se saznalo mnogo.

Kada je potvrđeno da nemačka firma ZF dolazi u Pančevo sa investicijom od 160 miliona evra, i da u Pančevu ZF otvara fabriku električnih i hibridnih pogona, Rimac je na svom Fejsbuk profilu potvrdio da je mislio na tu fabriku: "Ma onaj Rimac izmišlja, kakva tvornica u Srbiji, 'ta on zna..."

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    7. jun 2019 | 11:38

    Vucic tiranin otvara fabrike??? Ne radi se u Srbiji tako,Gosp. Predsednice,ovde se fabrike zatiru iz temelja! Zato nam treba Djilas i ostala bulumenta!!!

  • Jovan Mitrovic

    7. jun 2019 | 11:21

    Ako bude jos jedna fabrika sa minimalcem za liniju i zaposljavanje preko kadrovskih agencija onda bolje i da ne dolaze. Zaposlis se u takvoj firmi pod takvim uslovima, nit se mozes osamostaliti jer je premalo novca, nit mozes nesto skuplje uzeti krediti ti nisu dozvoljeni jer si preko kadrovske agencije. Eventualno mozes imati za izlazak a roditelji da placaju racune hranu i ostalo naravno da zivis kod njih. Ali kakvo je to resenje za nekog sa 30 godina da radi za minimalac i da nesto planira u zivotu? Drzava treba da se pozabavi pitanjem bele kuge i zasto nastaje a ocigledno ima mnogo faktora. Tuzno je sto ulizuje firmama dok sav teret nosi stanovnistvo.

  • Djuko

    7. jun 2019 | 12:06

    A odkud vam to da je plata 250 evra, sta lupate praznu slamu? Uz proizvodnju ce ici i razvojni centar za oko 100 inzinjera (za prvo) , pa nemislite valjda da ce slabo biti placeni. Uostalom ko je nama kriv kad nemamo sopstvene firme, svi bi da zarade laganini pare nekim sverc-komercom ili nekim konzaltingom, da se zasukaju rukavi to ima slabu prodju kod nas. Pa ozbiljne kompanije se grade generacijama a ne preko noci, to samo u krs drzavama moze. Tako da ne pljujte pre vremena i budite sretni sto ce ljudi zaradjivati umesto da leze na kaucu i gledaju Farmu, Zadrugu i ostale budalestine. Zivi bili!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>