• 3

"Nismo više budale": Tramp spasava Harli Dejvison

Takse od 100 odsto na motore Harli Dejvison su neprihvatljive, rekao je Tramp

  • 3

Indija mora da smanji uvozne carine na američku robu, posebno na motocikle, i to na nulu, zahtevao je predsednik SAD Donald Tramp, i to usled eskalirajućih napetosti sa azijskim dražvama.

Tramp je naglasio da SAD više nikada neće biti "opljačkjane".

Motori Harli Dejvison moraju da budu uvezeni u Indiju po stvarnoj neto vrednosti, rekao je Tramp.

Legendarni američki proizvođač motocikala inače pokušava da osvoji jedno od najvećih svetskih tržišta.

Tramp ostaje posvećen tome da prisili Indiju na više ustupaka.

- Vidite Indiju...100 odsto poreza na motor. Pozvao sam premijera Modija. Rekao sam da je to nerpihvatljivo. On je smanjio na 50 odsto posle samo jednog telefonskog poziva - rekao je Tramp.

- Mi smo banka koju svi žele da opljačkaju. I to je ono što su radili dugo vremena - tvrdi Tramp, obećavajući da će nastaviti da radi na smanjenju trgovinskog deficita od 800 milijardi dolara.

- Više nismo budale - rekao je Tramp.

Indijski trgovinski odnosi sa SAD pogoršali su otkako je Tramp nastavio da diktira svoje uslove trgovine. Prošle godine, Vašington je uveo toj zemlji tarife od 25% za čelik i 10% za aluminijum, dok je tražio koncesije za uvoz iz Nju Delhija.

Nju Delhi, koji je u više navrata naglasio da neće kompromitovati svoj ekonomski razvoj ili ugroziti svoju nacionalnu sigurnost, ugostiće američkog državnog sekretara kasnije ovog meseca.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>