• 0

Prva donacija iz projekta Eurobanke "Škola kao nacrtana za Vas“ – Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu

Učenici Prve ekonomske škole iz Beograda dobili su potpuno nov i moderno opremljen kabinet za statistiku i računovodstvo

  • 0

Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard karticom "Eurobank Veliko srce“, učenici Prve ekonomske škole iz Beograda dobili su potpuno nov i moderno opremljen kabinet za statistiku i računovodstvo.

Novi nameštaj i računare, čija je ukupna vrednost 1,4 miliona dinara, koristiće 852 učenika ove škole. Prema nastavnom planu i programu kabinet za statistiku i računovodstvo koriste svi profili učenika u ovoj školi, a donirana oprema direktno utiče na kvalitet i organizaciju same nastave.

Ova donacija predstavlja početak samostalnog društveno odgovornog projekta "Škola kao nacrtana za vas“, koji je Eurobanka pokrenula uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije. Tim povodom lansirana je nova humanitarna Mastercard kartica "Eurobank Veliko srce“, čijim kontinuiranim korišćenjem omogućavamo obnovu i modernizaciju srednjih škola. Od svake izvršene transakcije ovom karticom Eurobanka izdvaja određeni deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju učionica i kabineta.

- Projekat "Škola kao nacrtana za Vas“ pokrenuli smo pre samo godinu dana, a već danas smo u prilici da doniramo opremu za kabinet za statistiku i računovodstvo Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu. Zahvaljujući našim klijentima, korisnicima „Eurobank Veliko srce“ kartice izdvojili  smo sredstva kako bi jedna od najcenjenijih srednjih ekonomskih škola dobila potpuno nov i opremljen kabinet. Naša želja je da kroz ovaj projekat sve srednje škole u Srbiji budu po meri učenika, ali i da naši srednjoškolci kroz stručnu praksu i predavanja, svoja znanja o bankarstvu steknu iz prve ruke, od zaposlenih u Eurobanci - izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke.

- Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u poslednje tri godine sprovodi opsežne reforme obrazovanja na svim nivoima. Kada je reč o srednjem obrazovanju, u toku je reforma gimnazija, koja između ostalog obuhvata i veći broj IT odeljenja, kao i specijalizovanih odeljenja za hemiju i biologiju. Osim toga, jačaju se preduzetničke kompetencije učenika i uvode novi smerovi u srednjim stručnim školama, kao i novi dualni profili uz praćenje potreba tržišta.

Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard karticom „Eurobank Veliko srce“, učenici Prve ekonomske škole iz Beograda dobili su potpuno nov i moderno opremljen kabinet za statistiku i računovodstvo. Ovakve akcije pomažu Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da ispuni svoj cilj da svaka učionica bude po meri učenika. Zahvaljujem se Eurobanci na ovoj akciji i pozivam ostale društveno odgovorne kompanije da na sličan način pomognu školama u Srbiji - istakao je Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>