• 9

Bruka u Crnoj Gori: Sezona počela, na plažama mašine

Mašine ne mogu da uđu, Komunalna inspekcija piše kazne

  • 9

Iako je u Herceg Novom sezona uveliko počela sve plaže nisu spremne i uređene dočekale goste.

Od 101 zakupca u Herceg Novom dokumentaciju za rad kompletirao je samo jedan, rekao je predstavnik Udruženja zakupaca plaža, Slobodan Vujačić, prenosi CDM.

Problem je, kako navodi Vujačić, to što svi zakupci još nisu potpisali ugovore sa JP Morsko dobro i što nemaju odobrenja za rad, koje izdaju lokalne uprave.

- Zbog kasno raspisanih tendera za zakup kupališta skraćeno je vreme za pripemu sezone i kupališta i zapošljavanje radne snage. Nijedna plaža nije spremna - istakao je on.

Kako je pojasnio, ne mogu mašine da uđu zbog nemanja dozvola za rad, pa Komunalna inspekcija piše kazne.

Iz Morskog dobra je 1. juna saopšteno da će zakupcima privremenih objekata u zoni morskog dobra biti omogućen rad uz privremena rešenja.

Vujačić tvrdi da je to unelo novu zabunu jer su im u opštini Herceg Novi kazali da nisu dobili napismeno takvu odluku na osnovu koje mogu da izdaju rešenja za ovo leto.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Komentari

  • Hogar

    Piše CDM glasilo DPS. Herceg Novi je kao srpski grad uvek loš primer tog CDM. Jedini grad na primorju, uz Pljevlja I Berane na severu gde vlast pokušava da satre Srpstvo, kao primer ostalim kako će proći. I zbog toga ne verujte da je lokalna vlast tu kriva već DPS Podgorica.

  • Nenad Banja Luka

    Iako mi je Hrvatska geografski bliža,ipak ću u Crnu Goru.Naši ljudi odu u Hrvatsku pa šapuću na plaži,pokrivaju korice knjiga da ih ne vide da čitaju Crnjanskog,hljeb ili kruh,parče ili komad pice,moraju paziti na sve. U Crnoj Gori je opušteno i osjećam se sigurnije. Ipak su mi Crna Gora i Crnogorci bliži i spreman sam na sve manjkavosti MNE turizma.

  • q

    Ništa novo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke