• 0
 ≫ 

"Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak"

 ≫ 

Regionalna konferencija "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak" biće održana u Banjaluci

  • 0

Regionalna konferencija "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak" biće održana u ponedeljak, 17. juna u Banja Luci.

O pretnjama i izazovima koje donosi novo doba internet revolucije u oblasti zaštite intelektualne svojine govoriće premijeri Srbije i Republike Srpske Ana Brnabić i Radovan Višković, kao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević.

Takođe će se obratiti i ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, predstavnici najvećih telekomunikacionih kompanija i stučne javnosti iz regiona.

Cilj konferencije je da se ova tema dodatno aktuelizuje kako bi se pronašli novi načini zaštite autorskog i srodnih prava, i na taj način pružila podrška nadležnim institucijama kroz debate donosilaca odluka, eksperata i druge zainteresovane javnosti.

Govor Ane Brnabic na medjunarodnoj konferenciji rada

Foto: Slobodan Miljevic

U okviru konferencije biće održana tri panela- "Medijski monopol na Zapadnom Balkanu: Koja je uloga države", "Intelektualna svojina i telekomunikacije danas" i "Autorska prava i savremena piraterija".

Konferenciju organizuje regionalna think-tank organizacija Institut za javnu politiku, a održava kao deo foruma BALKAN PERSPECTIVES TODAY, čiji je cilj da pruži stručnu podršku procesu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana. Generalni pokrovitelj konferencije je kompanija MTEL AD iz Banja Luke.

BALKAN PERSPECTIVES TODAY (BPT) je projekat Instituta za javnu politiku koji se bavi povezivanjem stručnjaka iz regiona, predstavnika političkog života, akademije i medija, sa ciljem razmene znanja i iskustava i pružanja ekspertske podrške vladama Zapadnog Balkana tokom procesa pridruživanja EU.

Pod okriljem BPT do sada je održan veliki broj stručnih skupova i konferencija širom regiona, u Beogradu, Podgorici i Ljubljani, a ovo će biti prvi put da se jedan takav skup održava i u Bosni i Hercegovini.

(Telegraf biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>