• 96

Micubiši u Beogradu, Vučić otkrio da godinu dana traju pregovori

Razgovaramo o lepim stvarima, rekao je Vučić.

  • 96

Čekaju me Micubiši i Japanci u kancelariji, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

On je, gostujući na TV Pink, na pitanje, o čemu se radi rekao:

- Razgovaramo o jednoj lepoj stvari, danas neće biti potpisan ugovor, ali godinu dana radimo na tome - rekao je Vučić.

Istakao samo da se radi o ulaganjima te japanske kompanije u Srbiju. 

- Iz stanja bankrotstva končano smo došli u pozitivan bilans. Neke zemlje koje se ekonomski razvijenije od nas, nemaju povoljnosti kakve mi imamo i dobijamo. Srpska ekonomija cveta i Srbija kreće ispred svih - rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije govorio je i o poziciji Beograda u pregovorima sa Prištinom, samitu u Parizu, ekonomiji, promenama u SNS i drugim aktuelnim temama.

Podsetimo, nedavna najava mogućeg spajanja Fijata i Renoa, uzburkala je automobilsku industruju, a najveća nejasnoća se odnosila na položaj Alijanse "Reno-Nisan-Micubiši". Jer se Fijat-Krajslerovom saopštenju nigde nije pominjala alijansa već samo Reno.

Spajanje Reno i FCA grupacije tako bi uticalo i na našu jedinu fabriku automobila u Kragujevcu. Očekivano je bilo da bi jedna od najmodernijih Fijatovih fabrika u svetu mogla da vrlo lako započne proizvodnju nekog novog zajedničkog modela.

U kompaniji Reno-Nisan Srbija rekli su da sa pažnjom prate ceo razvoj situacije. U međuvremenu, u srpskoj fabrici u Kragujevcu, nakon objave da od spajanja u skorijoj budućnosti nema ništa, radnici su poslati na odmor.

 Radnici FCA Srbij) do kraja godine dolaziće na posao samo po pozivu zbog pada potraženje za automobilima na evropskom tržištu.

Šta je interes Micubišija i predstavnika japanske kompanije ovih dana u Srbiji, znaće se uskoro. 

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mika

    Skoro svake nedelje su najave za nove fabrike, sve pohvale.

  • miki

    Dolazak Micubišija od velike važnosti za srpsku ekonomiju!

  • miki

    Srbija ima potencijala za ulaganje!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke