• 2

Njima nije drago što nema putarina: Propao posao od 2 milijarde evra

Ugovor s nemačkom državom bio je vredan dve milijarde evra, a odnosio se na upravljanje sistemom naplate putarine

  • 2

Nemačka je otkazala ugovore kompanijama zaduženim za uspostavljanje sistema naplate putarine, izjavio je portparol Ministarstva saobraćaja, nakon što je najviši evropski sud presudio da nemački plan za uvođenje putarina krši zakone EU.

Nemački operater kartica za putarinu CTS Eventim i austrijska firma specijalizovana za sisteme naplate na putevima "Kapsć TraffikcCom" potpisali su u decembru prošle godine ugovor s nemačkom državom vredan dve milijarde evra za upravljanje sistemom naplate putarine, navodi Rojters .

Na pitanje o mogućoj šteti za nemačke poreske obveznike zbog otkazivanja ugovora, portparol ministarstva saobraćaja je rekao da trenutno nema komentar o tome.

Portparol CTS Eventim-a odbio je da komentariše otkazivanje ugovora, ali je naveo da kompanija stoji iza jučerašnjeg saopštenja da ugovor sadrži zaštitne klauzule koje firmu i njene deoničare štite od štete izazvane raskidom ugovora.

Portparol "Kapsć TrafficCom"-a nije bio dostupan za komentar.

VIDEO: Vozači nakrcali 3 miliona kazni, i to za pola dana

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • k17

    20. jun 2019 | 13:51

    putarine su najposteniji sistem...koliko kilometara predjes toliko i platis...ovo ostalo je samo kako bi se smanjile guzve na putu zbog putarina...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>