Bruka Rotšildovih: Isplivalo šta su radili u Africi, zovu ih novim Guptama

Porodica Rotšild je najpoznatija od svih bankarskih dinastija, i u proteklih 200 godina, ona je imala veliki uticaj na ekonomsku i, indirektno, političku istoriju

Južnoafrički sindikati udružili su snage kako bi se suprotstavili porodici Rotšild, koju su optužili da je učestvovala u pokušajima "zarobljivanja" preduzeća u državnom vlasništvu.

Nacionalna unija metalaca Južne Afrike i Južnoafrička asocijacija objavila je zajedničko saopštenje, u kome tvrde da su se Rotšildi mešali u prodaju zarad "sebičnih i pohlepnih ciljeva". Porodica je, navodno nameravala i da uništi Južnoafričke avione kako bi mogla da privatizuje kompaniju SAA.

Porodica Rotšild je najpoznatija od svih bankarskih dinastija, i u proteklih 200 godina, ona je imala veliki uticaj na ekonomsku i, indirektno, političku istoriju Evrope. Takođe ima udele u mnogim preduzećima na međunarodnom planu.

Južnoafrički sindikati tvrde da su Rotšildovi koristili navodnu vezu sa članom odbora SAA Markom Kingstonom, koji je ujedno i izvršni predsednik Rotšild & Co u Južnoj Africi i ranije je bio njegov izvršni direktor.

Sindikati traže da se sklone neki od članova odbora SAA, uključujući i Kingstona, kao i drugog člana odbora koji zapravo nosi ime Rotšilda - bivši predsednik Johanesburg berze Geoff Rotšild.

Sindikati porede Rotšildove sa Guptama - kontroverzna južnoafrička porodica koja je optužena za razne koruptivne radnje. Porodica Gupta je bila u fokusu skandala koji je tresao zemlju zbog njenih veza sa bivšim predsednikom Jakobom Zumom.

I ministra finanasija optužuju da se poneo nepromišljeno kada je ranije izrazio nedostatak vere u budućnost avio-kompanije.

Glavni izvršni direktor podneo je ostavku početkom ovog meseca zbog neizvesnosti u vezi s finansiranjem avio-kompanije.

VIDEO: Hrvatska nema ni grama a Srbija je krcata metalom zbog koga se i dalje vode bitke

(Telegraf Biznis)

Tagovi: Avio kompanija, Avion, Južna Afrika, Privatizacija, Rotšild

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (7)
Poređaj komentare:
 • Ћ
  ЋупричанинSWE

  Нису ни свесни да их Ротшилдови одавно поседују. Породица која контролише и управља свим светским збивањима. Њихово богатство је не мерљиво, читајте о томе (у колико већ нисте). Јесу зло и то је најблажа реч за њих али ова прича о синдикатима је смешна.

 • M
  Miroslav

  Predlažem da pogledate američki (20th Century Fox) film "The House of Rothschild (1934)", imate ga i na youtube-u. Bilo šta da dodam bi bilo suvišno.

 • A
  Alo

  Treba to iskoreniri i zatrti