Uspelo je: Prvi muzički festival u Srbiji gde se posle ispijanja piva čaša ne baca (FOTO)

Arsenal fest koji se održava u Kragujevcu, prvi je festival u Srbiji na kome se pivo i ostala pića konzumiraju isključivo iz trajnih plastičnih čaša koje se ne bacaju

Pre početka Arsenal festa, prvi smo pisali o tome da će to biti i prvi festival u Srbiji bez jednokratnih plastičnih čaša.

Case arsenal

Foto: Telegraf.rs

Te iste čaše možete posle festivala da nosite kući kao uspomenu. Međutim, da bismo ih masovno proizvodili i od toga napravili bum, potrebno je samo da promenimo svest. 

Case arsenal

Foto: Telegraf.rs

Arsenal fest se završava, a mi vam donosimo fotografije da se uverite kako se ta svest polako menja.

Srbija inače, trenutno nema ni fabriku za proizvodnju trajnih čaša, a interesovanje za njima sve je veće, što može postati bum u industriji.

Prednost trajnih čaša je i u tome što ih ne možete razbiti, ali ističu se još po nečemu a to je specifičan dizajn - jednostavan je i moderan, a radio ga je,  Dečko car - braća burazeri.

Case arsenal

Foto: Telegraf.rs

Kako je uopšte realizovana ideja sa trajnim plastičnim čašama i to baš u Srbiji, za Telegraf Biznis govorio je Zoran Vulović, izvršni direktor Long Play koncertne agencije.

O tome čitajte u našem intervjuu.

(Telegraf Biznis)

Tagovi: Arsenal fest, Darko Rundek, festival, Koncert, Long Play, plastične čaše, trajne čaše, trajne plastične čaše, Zaštita životne sredine

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (4)
Poređaj komentare:
 • M
  Mr

  Bravo alkoholičari, uspeli ste@!!

 • H
  Hm

  Nemci imaju drugu taktiku. Naplate ti pivo np.5€ , a od toga ti je čaša ustvari 2€, a ti posle kad popiješ, lepo vratiš tu čašu i dobiješ 2€ nazad...

 • M
  Mr

  To postoji ima 10god ako ne i vise.Strasna ideja,možda novo za srbiju.