• 0
 ≫ 

Novi ponos Kalašnjikova - kamikaza koja napada u vazduhu, na zemlji i u vodi

 ≫ 

Sistem prevazilazi standardne vrste naoružanja, ali košta mnogo manje

  • 0

Koncern "Kalašnjikov“ je proizveo prvi u Rusiji patrolni dron kamikazu "Lancet“, izjavio je generalni direktor koncerna Vladimir Dmitrijev.

-Nakon predstavljanja prvog proizvoda dobili smo mnogo molbi, u kojima je traženo da dron ne izgubi video-kontakt sa operatorom pre nego što dođe u kontakt sa metom. Drugi proizvod u liniji udarnih bespilotnih letelica je ’Zala Lancet‘“ - rekao je Dmitrijev na tradicionalnoj godišnjoj prezentaciji koncerna uoči foruma „Armija 2019“.

Prema rečima generalnog direktora „Rosteha“ Sergeja Čemezova, novi intelektualni sistem „Zala Lancet“ uključuje izviđački, komunikacioni, navigacioni i visokoprecizni udarni elemenat.

- U uslovima novih borbenih dejstava on je sposoban da napada u vazduhu, na zemlji, u vodi, bez kopnene ili morske infrastrukture. U pogledu efikasnosti taj sistem prevazilazi standardne vrste naoružanja, ali košta mnogo manje - rekao je Čemezov.

Podsetimo, prethodnik „Lanceta“ — dron „Kub BLA“, kako su pisali mediji, može da razvija brzinu od 80 do 130 kilometara na sat i da se nalazi na nebu do 30 minuta, dok njegova nosivost iznosi oko tri kilograma.

VIDEO: Ovako Putin puca iz novog snajpera iz fabrike Kalašnjikov

(Telegraf Biznis/Sputnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>