• 43

Vučić: Nisam nezadovoljan, pomoći ćemo namensku industriju

Pažnju su privukle i nove avio bombe, koje mogu u pokretu da se navode, a što će se raditi zajedno sa Minskom

 • 43

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je novinarima posle obilaska Međunarodnog sajma naoružanja da je zadovoljan onim što je video, jer se radi na modernizaciji, što će morati i da se nastavi, a u čemu će i država pomoći.

Srećan je, kaže, što je video nekoliko važnih stvari, od kojih je izdvojio to što će se na borbeno vozilo "Miloš" ubuduće stavljati onaj novi vid "getlinga", koji ispaljuje više od 3.000 metaka u minutu, za borbu protiv neprijateljske prešadije.

Takođe, pažnju su mu privukle i nove avio bombe, koje mogu u pokretu da se navode, a što će se raditi zajedno sa Minskom.

Vučić je ukazao i na novi odličan sistem "Tamnava", 122 milimetara i 96 raketa u nekoliko minuta, koji je, kaže, spreman za serijsku proizvodnju i naša vojska treba da ga prihvati.

Predsednik je istakao da je zadovoljan onim što ljudi u namenskoj industriji rade i to pre svega na modernizaciji, i to na optici i navođenim i polunavođenim rekatama, što je, ističe, važno za nas.

- Moraće još dodatno da se modernizuje, a mi ćemo gledati kako da pomognemo našoj namenskoj industriji. Sve u svemu, nisam nezadovoljan - rekao je predsednik.

Na pitanje šta je nasledio u vojsci i kakvo je bio naoružanje i vojna oprema pre nekoliko godina, Vučić je odgovorioda se zna šta je nasledio, ali da ne želi pred gostima da govori o takvim stvarima.

Istakao je da "nije laka", ali da ni to nije tema danas, pred predstavnikom Erbasa.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Mare

  25. jun 2019 | 16:14

  Vojska je temelj svake drzave, zahvaljujuci predsedniku dozivela je performans i veliki napredak.

  200
  0

  Podelite komentar

 • Stefan Pantic

  25. jun 2019 | 16:21

  Rezultati su iz dana u dan sve bolji i nastavicemo da napredujemo.

  200
  0

  Podelite komentar

 • Dakki

  25. jun 2019 | 16:23

  Napreduje svaki segment industrije.

  200
  0

  Podelite komentar