• 43

Vučić: Nisam nezadovoljan, pomoći ćemo namensku industriju

Pažnju su privukle i nove avio bombe, koje mogu u pokretu da se navode, a što će se raditi zajedno sa Minskom

  • 43

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je novinarima posle obilaska Međunarodnog sajma naoružanja da je zadovoljan onim što je video, jer se radi na modernizaciji, što će morati i da se nastavi, a u čemu će i država pomoći.

Srećan je, kaže, što je video nekoliko važnih stvari, od kojih je izdvojio to što će se na borbeno vozilo "Miloš" ubuduće stavljati onaj novi vid "getlinga", koji ispaljuje više od 3.000 metaka u minutu, za borbu protiv neprijateljske prešadije.

Takođe, pažnju su mu privukle i nove avio bombe, koje mogu u pokretu da se navode, a što će se raditi zajedno sa Minskom.

Vučić je ukazao i na novi odličan sistem "Tamnava", 122 milimetara i 96 raketa u nekoliko minuta, koji je, kaže, spreman za serijsku proizvodnju i naša vojska treba da ga prihvati.

Predsednik je istakao da je zadovoljan onim što ljudi u namenskoj industriji rade i to pre svega na modernizaciji, i to na optici i navođenim i polunavođenim rekatama, što je, ističe, važno za nas.

- Moraće još dodatno da se modernizuje, a mi ćemo gledati kako da pomognemo našoj namenskoj industriji. Sve u svemu, nisam nezadovoljan - rekao je predsednik.

Na pitanje šta je nasledio u vojsci i kakvo je bio naoružanje i vojna oprema pre nekoliko godina, Vučić je odgovorioda se zna šta je nasledio, ali da ne želi pred gostima da govori o takvim stvarima.

Istakao je da "nije laka", ali da ni to nije tema danas, pred predstavnikom Erbasa.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neša

    Uvek se ima prostora za više i bolje i na tome treba da se radi.

  • daca

    Veliki pomak za srpsku vojnu mehanizaciju.

  • kaja

    Srbija ide samo napred I napreduje sve vise

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke