Majkrosoft i Intel ipak ne mogu bez Huaveja

Majkrosoft i Intel potvrdili da će Huavejevi Vindouz laptopovi nastaviti da dobijaju softversku podršku

Odluka američke vlade da stavi Huavej na svoju crnu listu dovela je do bojazni da će budući uređaji te kompanije izgubiti podršku američkih kompanija kao što su Gugl, ARM i Majkrosoft.

Posebno su bili zabrinuti vlasnici Huavejovih laptopova, kada su krajem prošlog meseca nestali svi tragovi o MejtBuk X Pro modelu, iako je laptop vraćen mesec dana kasnije.

Majkrosoft je preko PC Word-a potvrdio da će Huavejevi Vindouz laptopovi nastaviti da dobijaju softversku podršku, uprkos odluci administracije SAD o zabrani trgovine s kineskom kompanijom. Predstavnik Majkrosofta izjavio je da ta kompanija ostaje posvećena pružanju izuzetnog korisničkog iskustva.

Microsoft, Majkrosoft

Foto: Tanjug/AP

- Naša početna procena odluke Američkog ministarstva trgovine u odnosu na Huavej pokazala je da možemo da nastavimo ponudu ažuriranja Majkrosoft softvera korisnicima sa Huavej uređajima - naveo je on.

To se poklapa s prethodnom izjavom kineskog tehnološkog giganta, koji je obećao da će svi Huavej računari nastaviti da dobijaju Majkrosoftovu podršku, kao i Android ažuriranja za Huavej pametne telefone i tablete. Isto uveravanje dao je i Intel, kada su u pitanju Huavej uređaji koji koriste Intel procesore.

Međutim, ta obećana ažuriranja odnose samo na postojeće Huavej uređaje.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Tagovi: Gugl, Huavej, Intel, Kompanija, Majkrosoft

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata