• 12

Posle čizama za vojnike NATO, srpski gumeni opanak osvaja svet

Srpski gumeni opanak doživeo "bum" među ljubiteljima mode

  • 12

U Kompaniji "Tigar Obuća a.d." danas je dogovoren izvoz srpskog gumenog opanka za tržište Japana, a preko te azijske zemlje, iz Pirota će dalje put sveta opanak svoje kupce dobiti u Americi, ali i u Tajvanu, Vijetnamu, Koreji...

Nakon što je prošle nedelje Kompanija "Tigar" ugovorila proizvodnju i isporuku zaštitnih vatrogasnih čizama namenjenih jedinicama za vanredne situacije NATO-a, srpski gumeni opanak osvaja Japan, odakle će se dalje prodavati kupcima širom sveta.

Generalni direktor "Tigar Obuće a.d." Vladimir Ilić kaže da je ta kompanija prošle godine izvezla manju "test" količinu u Japan, a da je zatim, srpski gumeni opanak doživeo "bum" među ljubiteljima mode, koji su najčešći kupci ovog srpskog brenda.

- Naročito je naš opanak popularan u modnom svetu. Imamo povećanje tražnje opanka na japanskom i tržistu Dalekog istoka, a danas smo dogovorili i povećanje proizvodnje - kaže Ilić.

Gumeni opanci

Foto: Facebook/Gumeni Opanci

Prošle godine Tigar je izvezao 10.000 opanaka, a Japancima je najbitnije to što je reč o potpuno "hand made" proizvodu. Zbog novih ugovorenih poslova, svih 1.200 radnika radi u tri smene i to je, kaže Ilić, nada za fabriku da prevaziđe probleme iz prošlosti.

Ilić najavljuje i "lansiranje" potpuno novog proizvoda ove kompanije, zaštitnih gumenih blokova namanjenih za odbranu od poplava.

U saradnji sa srpskom vojnom industrijom, kaže, dogovorena je proivodnja gumenih protiv-poplavnih blokova. Patent je poslat na analizu i odobrenje, a nakon toga, očekuje se da krene proizvodnja i izvoz.

Direktor sektora za uvoz u Japan u kompaniji "Belgoutte" Takuja Šimakava kaže da sa "Tigrom" sarađuje duže od decenije i da je srpski opanak popularan u Japanu, posebno među onima koji prate modne trendove.

- Počeli smo da lansiramo vaš proizvod i na druga tržišta, ne samo na tržište Japana, kao što su Tajvan, Vijetnam, Hong Kong, Koreja - kaže Šimakava.
pre neki dan sam imala vest da je za nato.

VIDEO: Prvi od devet Erbasovih helikoptera predat Srbiji

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mimi

    Trend ce biti svuda al treba ih biti u svim bojama super su svidece se mnogima verujem

  • Djuka

    Papule su vrh

  • Sale1971

    Ja bi to kupio ženi da ima kada ide u baštu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke