• 4
 ≫ 

Opslužili 56 aviona i 11.000 putnika u jednom danu

 ≫ 

Novi rekord Aerodroma Crne Gore

  • 4

Aerodrom Tivat nastavlja da ruši rekorde. Kako je saopšteno iz kompanije Aerodromi Crne Gore, samo juče bilo je opsluženo 56 aviona i 11.313 putnika.

– Istog datuma prošle godine bilo je 13 aviona i 1750 putnika manje, a ti rezultati nam daju sigurnost da će 2019. godina biti još jedna u nizu rekordnih godina Aerodroma Crne Gore -

- Na našem novom početku, godišnji promet putnika na oba aerodroma bio je 600 hiljada. Sada je ih je 2 miliona više. 2003. godine imali smo 2 redovne i desetak čarter linija. Sada smo povezani sa 80 destinacija širom Evrope. Svake godine progresivno uspostavljamo nove partnerske odnose sa renomiranim avio-kompanijama a samo u poslednje 2 godine otvoreno je 30 novih linija -

Takođe, imovina preduzeća uvećena je više od 4 puta. Zbog svih rezultata, ubrzanog razvoja i poslovne politike Medunarodno udruženje aerodroma (ACI) nagradilo je 2007. godine Aerodrom Podgorica priznanjem za najbolji evropski aerodrom kapaciteta do milion putnika.

Dok Crna Gora korača ka Evropskoj Uniji, crnogorski aerodromi od februara 2016. godine imaju status aerodroma Evropske Unije sa aspekta bezbednosti civilnog vazduhoplovstva.

Jedna bezbednosna kontrola je inicijativa u vazduhoplovnoj bezbednosti koja omogućava da putnici, prtljag i kargo koji su prošli jednu kontrolu u svojim početnim destinacijama obave transfer na svoj vezani let, a da ne moraju opet da se podvrgavaju drugoj kontroli. To obezbeđuje brzinu i pogodnost putnicima, značajno štedi troškove i olakšava bržu povezanost letova.

Kada su finansije u pitanju, ukupni prihod iznosio je 37 i po miliona evra, što je 9% više u odnosu na 2017. godinu. Kada su saobraćajni podaci u pitanju, približili su se cifri od 2 i po miliona opslužnih putnika na oba aerodroma.

(Telegraf Biznis/Tango Six)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    1. jul 2019 | 11:48

    Malo zvuči neverovatno da aerodrom Tivat u 24h može da primi 56 aviona! Izračunajte sami i pogledajte karakteristike aerodroma. Ako vam se to čini realnim,onda svaka čast!

  • Dule

    1. jul 2019 | 11:46

    Da, zato avion Air Serbia za Bgd u nedelju kasnio 2 sata i jos malo pride , zakasnih za let za Geteborg. Umesto u 16 h stigao u 18.28h Uzeo prtljag i trci na let u 19.05. Naravno, ostah ispred. Odem na reklamacije - da pitam za novu kartu, let, prenociste. Njihovom greskom zakasnio a imao 3 sata extra planirana. Nije bio povezan let. Kazu zbog toga ne moze . Uzeo sam kartu na licni rizik. Sa 3 sata extra izmedju letova. I kupih novu kartu za utorak , pa hotel. A njihova krivica ??? Ma jok! To ne postoji u njihovom recniku.Prosto, uzmu novac za kartu i ne dodju na vreme, kriv je kupac tj putnik! Srbijo medju sljivama.

  • Evo i vas

    1. jul 2019 | 11:17

    će Vanci da kupi, samo tako nastavite da se samoreklamirate....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>