• 0

Srbija prvi put elektronski potpisala međunarodni sporazum

Potpisivanjem elektronskim putem značajno se olakšava proces zaključivanja međunarodnih sporazuma i smanjuju troškovi

  • 0
NAJP

Foto: Nacionalna Akademija za javnu upravu

Nacionalna akademija za javnu upravu Republike Srbije (NAJU) i Nacionalni centar za javnu upravu i lokalnu samoupravu (EKKDA) Grčke potpisale su Memorandum o saradnji korišćenjem eletronskih sertifikata, što je prvi put u našoj da je jedan međunarodni sporazum potpisan na taj način.

Potpisivanjem elektronskim putem značajno se olakšava proces zaključivanja međunarodnih sporazuma i smanjuju troškovi, saopšteno je iz NAJU.

Predstavnici zemalja potpisnica sada neće morati da putuju kako bi fizički bili prisutni, već će biti dovoljno elektronsko stavljanje potpisa.

- Digitalizacija je ključna za reformu javne uprave. Veoma sam ponosan što je Nacionalna akademija za javnu upravu prva instutucija u Srbiji koja je elektronskim sertifikatom potpisala jedan međunarodni Memorandum o saradnji - izjavio je Dražen Maravić, v.d.direktora Nacionalne akademije za javnu upravu.

Svrha ovog sporazuma je, kako dodaje, unapređenje odnosa između NAJU i EKKDA i uspostavljanje okvira za održivu i dinamičnu saradnju u oblasti stručnog usavršavanja u javnoj upravi, u skladu sa nacionalnim propisima Srbije i Grčke.

Saradnja će se odvijati u cilju razmene informacija i dobre prakse u vezi sa unapređenjem rada i stručnih kapaciteta javne uprave, pripremom, sprovođenjem i vrednovanjem programa stručnog usavršavanja i vođenjem odgovarajuće dokumentaciono informacione baze, kao i sprovođenja zajedničkih programa stručnog usavršavanja, jačanja organizacionih i stručnih kapaciteta.

NAJU i EKKDA će realizovati zajedničke projekte, konferencije, seminare, okrugle stolove i radionice u Srbiji i Grčkoj, kao i naizmenične studijske posete i razmenu zaposlenih.

 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>