• 62

Srbija najtraženija destinacija za strane investicije: Vučić se sastao sa delegacijom HBIS Grupe

Predsednik HBIS Grupe Ju Jong istakao je da je Srbija postala najtraženija destinacija za strane investicije

  • 62

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom HBIS Grupe koju je predvodio predsednik Ju Jong.

Predsednik Vučić je rekao da je zadovoljan činjenicom da HBIS Grupa u Srbiji posluje stabilno i ostvaruje planirani nivo proizvodnje na vrlo zahtevnom i konkurentnom tržištu čelika. On je posebno zahvalio predsedniku Ju Jongu na tome što ta kompanija obezbeđuje nova radna mesta, prevashodno za mlade ljude.

Predsednik HBIS Grupe Ju Jong istakao je da je Srbija postala najtraženija destinacija za strane investicije zahvaljujući sprovedenim reformama i konstantnom rastu ekonomije, a koje su priznate od strane Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke.

VUCIC SASTANAK JONG

Predsednik Ju Jong i Aleksandar Vučić - Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

On je obavestio predsednika Vučića da će u naredne dve godine biti završen investicioni ciklus vredan 300 miliona dolara za modernizaciju proizvodnje u železari u Smederevu.

Predsednik HBIS Grupe Ju Jong je zahvalio predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku NR Kine Si Đipingu na razvoju odnosa dveju zemalja i formiranom čeličnom prijateljstvu dva naroda.

Predsednik Vučić je potvrdio bezrezervnu podršku kompaniji HBIS i rekao da će nastaviti sa predsednikom NR Kine Si Đipingom na unapređenju i daljem razvoju odnosa dva naroda.

(Telegraf Biz)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiki

    Niko ko ulaže u Srbiju danas neće se pokajati.

  • Mila

    Sadašnja Vlada se trudila naporno da se u Srbiji stvore uslovi koji će privlačiti investitore da ulažu kod nas.

  • mico

    Svojim geografskim položajem,dobrim ekonomskim uslovima,kvalitetnom radnom snagom i mnogo čega drugog,Srbija je postala najinteresantnija destinacija za strane investitore.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke