• 28
 ≫ 

BIP nije zatvoren: Državni sekretar Dragan Stevanović otkriva za Telegraf da se traži novi zakupac

 ≫ 

BIP je kompanija u stečaju i bio je izdat Makedonskoj firmi u zakup

  • 28

Beogradska industrija piva (BIP) zasad neće biti ugašena, rekao je za Telegraf Biznis državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Kako objašnjava za naš portal, BIP je kompanija u stečaju i bio je izdat Makedonskoj firmi u zakup.

- Očigledno je da kompanija više nije mogla da funkcioniše i izašli su iz posla. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika će vrlo brzo pripremiti novi oglas i ponuditi zainteresovanima da nastave da rade kroz zakup -  rekao je on.

Prema njegovim rečima, sa dosadašnjim zakupcima nije bilo problema i svoje obaveze su izmirivali redovno koje su garantovali menicama.

- Šta su razlozi za odustajanje ja ne mogu da kažem. Bilo bi dobro da se što pre nađe novi partner kako bi se nastavilo proizvodnjom - kaže Stevanović.

Podsetimo, mediji su ranije danas javili da će Beogradska industrija piva najverovatnije biti zatvorena veoma brzo, kao i da su radnicima u proizvodnji podeljeni otkazi.

Kako su potvrdili u kompaniji M6 EDEN SRB, oni su odlučili da prekinu ugovor o poslovnoj saradnji za A.D. BIP .

KAKO JE GOVORIO MAKEDONAC

Janevski JE planirao da obnovi proizvodnju piva u BIP-ovim starim pogonima dok se ne izgradi nova pivara i tako "sačuva BIP-ovu tradiciju proizvodnje i brenda".

- Sadašnji sistem proizvodnje je zastareo i skoro potpuno propao jer je napravljen 70-tih godina. Obnovićemo ono što je neophodno da bi pivara radila do izgradnje nove fabrike - rekao je Janevski pre dve godine kada je zakupio BIP.

Zakup BIP-ovih pogona, kako je rekao, godišnje košta oko 900.000 evra, a da izgradnja nove pivare počeće kada s Vladom Srbije bude dogovorena lokacija.

- BIP je u stečaju i ne može da izda fabriku dugoročno u zakup, ali će prihod od pokretanja proizvodnje dobro doći u sprovođenju stečaja - ocenio je tada Janevski.

Zakup pogona BIP-a će, kako je tada govorio, trajati verovatno dve - tri godine koliko je potrebno da se izgradi nova pivara.

- Došli smo da dugo ostanemo - najavio je tada Janevski.

VIDEO: Festival piva u Severnoj Koreji je najjeftiniji na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Surdulica

    5. jul 2019 | 15:24

    Konobar. On da vodi privredu.

  • Alo

    5. jul 2019 | 13:12

    Ave radikali,e Srbijo

  • nostalgicar

    5. jul 2019 | 12:33

    Sve gigante pogasise,sve prodajete,napredno nema stani ne možemo da poslujemo a makedoncima se isplati.Ko je ovde ...?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>