• 0

Aerodrom iz pakla u komšiluku: Čistačice štrajkuju, šefovi peru toalete

Skoro 80 odsto čistačica štrajkuje od prošlog utorka

  • 0

Zbog štrajka čistačica na aerodromu u Splitu koji traje već pet dana, šefovi aerodromskih službi morali su da čiste terminale i toalete u toj vazdušnoj luci.

Skoro 80 odsto čistačica štrajkuje od prošlog utorka, tražeći plate veće od 3.000 kuna (oko 48.000 dinara) zbog čega su ulazi na terminale, parking i toaleti u strašno lošem stanju, piše Slobodna Dalmacija.

- Situacija je strašna. Zaudara u zgradi, a toaleti su u groznom stanju. Nije bilo druge nego da osoblje počisti barem deo smeća u putničkoj zgradi - rekla je jedna od zaposlenih.

Kroz aerodrom u Splitu u subotu je prošlo rekordnih 29.000 putnika, dok se danas očekuje promet od oko 24.000 ljudi.

U splitskom aerodromu potvrdili su da je štrajk gotovo većine čistačica očekivano uzrokovao problem nečistoće u putničkom terminalu i površinama koje su u sklopu aerodroma, tako da su zaposleni, uz svoj posao, morali da se organizuju između sebe kako bi počistiti za hiljadama putnika.

- Čistimo koliko možemo i održavamo red - rekao je Mate Melvan, vođa Službe prihvata i otpreme na splitskom aerodromu i dodao da Uprava već duže vreme pregovara sa kompanijom koja je ugovorni pružatelj usluga čišćenja i traže rešenja za ovaj problem.

VIDEO: Da, ovo jeste na zemlji i nije naučna fantastika

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke