• 8
 ≫ 

Gradi se brza saobraćajnica do Zaječara, biće uloženo do 600 miliona evra

 ≫ 

Mihajlović je rekla da će u okviru velikog investicionog plana samo u Zaječarskom okrugu u projekte biti uloženo najmanje 2,5 milijarde evra

  • 8

Počela je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju brze saobraćajnice od Paraćina do Zaječara, izjavila je u Zaječaru potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Taj projekat će biti deo velikog investicionog plana, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Već se radi na projektno tehničkoj dokumentaciji za brzu saobraćajnicu Paraćin - Zaječar i nadamo se da sledeće godine možemo da razgovaramo o načinima finansiranja - rekla je Mihajlović nakon razgovora s načelnikom Zaječarskog okruga Vladanom Paunovićem i čelnicima lokalnih samouprava tog okruga o aktuelnim i planiranim infrastrukturnim projektima.

Istakla je da se za sada procenjuje da će u izgradnju brze saobraćajnice od Paraćina do Zaječara biti uloženo između 450 i 600 miliona evra.

Autoput, Voznja Foto: Pixabay.com

Mihajlović je rekla da će u okviru velikog investicionog plana samo u Zaječarskom okrugu u projekte biti uloženo najmanje 2,5 milijarde evra.

Ministarka je istakla, takođe, da je samo na današnjem sastanku dogovoreno da država dodatno uloži u putnu infrastrukturu tog okruga, pored redovnih sredstava, oko 2,7 miliajarde dinara i da će novac dobiti ne samo Zaječar, već i Sokobanja, Boljevac, Knjaževac i druge opštine.

Ona je rekla da će biti uloženo dosta novca i u železničku infrastrukturu i da se već sada rade dve deonice pruge Niš - Zaječar u vrednosti oko 11 milijardi dinara.

Predsednik Srbije je nedavno najavio da će se graditi brza saobraćajnica od Paraćina do Boljevca, Zaječara i graničnog prelaza sa Bugarskom Vrška Čuka, sa krakom prema Boru, kao i da će biti napravljena za samo nekoliko godina.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordon

    9. jul 2019 | 15:04

    Kladovo, Negotin nigde?

  • M

    9. jul 2019 | 15:17

    Sabac, Ruma, Novi Sad, Zrenjanin, nikad a mozda ni tad

  • Rajko

    9. jul 2019 | 16:52

    Bulevar Arsenija Carnojevica od 176 do 184 Novi Beograd neasfaltirana punih 20 godinaaaa ! Rupa do rupe ! Upomoc !!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>