• 4

Staje sklapanje "fiće", radnici na plaćenom odsustvu do kolektivnog odmora

Sigurno je samo da će radnici u ponedeljak i utorak

  • 4

Tokom sledeće sedmice proizvodnja "500L" mogla bi da bude završena, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu FCA Srbija

Naime, prema tvrdnjama iz sindikata, zaposleni bi mogli da budu upućeni na plaćeno odsustvo sve do početka letnjeg kolektivnog godišnjeg odmora od 29. jula do 19. avgusta.

U sindikatu kažu da je informacija o terminu letnjeg kolektivnog godišnjeg odmora zvanično potvrđena, dok je ona o odlasku na plaćeno odsustvo tokom naredne sedmice "nezvanična" i o tome se "samo priča".

Predsednik Samostalnog sindikata u FCA Srbija Zoran Marković rekao je da će radnici sigurno raditi u ponedeljak i utorak, kao i da je proizvodnja tokom radnih dana po 208 vozila u svakoj od dve smene, odnosno ukupno 416.

On je dodao da, na osnovu "nekih priča", postoji mogućnost da naredne sedmice zaposleni budu obavešteni i o odlasku na plaćeno odsustvo sve do početka kolektivnog letnjeg odmora 29. jula.

Marković je podsetio da je Vlada Srbije kompaniji FCA odobrila mogućnost za dodatne dane plaćenog odsustva do kraja ove godine, ukupno 132 dana.

Time je broj dana plaćenog odsustva povećan za još 87, pored zakonom dozvoljenih 45 dana u godini. Marković je rekao da će jedan broj radnika dane odmora verovatno koristiti za obavljanje sezonskih poslova.

(Telegraf Biznis/Beta)

Komentari

  • Nije nego

    Dugo vam je i trajalo ... !!

  • Pera

    Nikad nam bolje nije islo...

  • Danilo

    Da ponovo proizvode Fiću kojeg mi možemo da kupimo i fabrika bi radila. Ovako oni su najskuplji.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke