• 4
 ≫ 

Rusija, Kina, Iran i Venecuela rade na kripto-valuti koja će ubiti dolar, Amerikanci strepe

 ≫ 

Američka fondacija sumnja da "četvorka" želi da izazove finansijski sistem SAD

  • 4

Američki geopolitički protivnici, Rusija, Kina, Iran i Venecuela razvijaju zajedničku kripto-valutu kako bi parirali finansijskoj kontroli SAD, pokazuje novi izveštaj Američke fondacije za odbranu demokratija (FDD).

Kako se navodi, američki protivnici primenjuju blokčejn kako bi izbegli sankcije i suprotstavili finansijskoj moći SAD-a, prenosi RT.

Prema FDD-u, sa povećanjem regulacije kripto-valuta širom sveta, u toku su napori za izgradnju novih sistema za transakcije koje su van konvencionalne bankarske infrastrukture.

Vlade u Rusiji, Kini, Iranu i Venecueli eksperimentišu sa tehnologijom koja podupire kripto -tržište, navodi se u izveštaju. Oni daju prioritet tehnologiji blokčejn kao "ključnu komponentu njihovih napora da se suprotstave finansijskoj moći SAD-a“.

- Rusija, Iran i Venecuela pokrenuli su eksperimente sa tehnologijom blokčejna koji njihovi lideri crtaju kao instrumente za ublažavanje finansijske moći SAD-a i povećanje otpornosti sankcija. Kina je takođe oprezna zbog finansijske moći SAD i sveprisutne pretnje sankcijama protiv kineskih zvaničnika - navodi se u studiji.

Napori četiri nacije idu dalje od samo smanjenja uticaja sankcija, navodi se u izveštaju, koji kaže da oni "nastoje da smanje moć jednostranih i multilateralnih sankcija razvojem alternativnih platnih sistema za globalnu trgovinu.

- Tehnologija je stvorila potencijalni put ka alternativnim sistemima za prenos finansijske vrednosti izvan kontrole SAD-a. Oni zamišljaju svet u kojem im tehnologija kripto valute pomaže da zasenjuju američku finansijsku moć, na mnogo gori na način nego na koji je dolar jednom pomračio britansku funtu -

VIDEO: Ukrali gomilu kompjuterske opreme da bi "kopali" Bitkoin

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    16. jul 2019 | 15:19

    Samo naprijed....hrabro...do ostvarenja sna....

  • Johan

    16. jul 2019 | 17:48

    Ceo svet se neko javno neko potajno nada da će Amerika jednog dana propasti, to ce i biti jednog dana ali je bitno da se to ne desi naglo jer bi skorašnji pad Amerike izazvao ekonomske kataklizme,sunovrate i ratove na celoj zemljinoj kugli.

  • Goran

    16. jul 2019 | 14:30

    Aha

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>