Revolucija: Napravili čokoladu bez šećera, Kit Ket više nikad neće biti isti

 ≫ 
  • 0

Kompanija Nestle pronašla je način da napravi čokoladu bez dodavanja šećera. To bi mogla ujedno da bude svojevrsna revolucija u prehrambenoj industriji.

Kompanija se naime, oslanja na ostatak materijala od biljaka kakaa i to im služi kao zaslađivač, a i potrošači prirodnu i zdraviju hranu.

Prehrambena kompanija koristi patentiranu tehniku ​​za pretvaranje bele pulpe, koja pokriva kakao zrna, u prah koji prirodno sadrži šećer. Ove jeseni u Japanu, Nestle će početi da prodaje Kit Kat sa 70 odsto tamne čokolade po novom receptu, koji ne uključuje dodatni šećer.

Do sada se pulpa nikada nije koristila kao zaslađivač čokolade, a obično se uglavnom baca. Nestle bi mogao da koristi isti proces za proizvodnju mlečne ili bele čokolade u budućnosti.

VIDEO: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis)

Video: Ovako do detalja izgleda rušenje nekada čuvenog hotela: Zbogom Jugoslavijo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>