• 0

Usvojen predlog izmena i dopuna Zakona o osiguranju depozita

Predloženim izmenama i dopunama vlada nastoji da u uslovima stabilnosti finansijskog sistema,

  • 0

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u cilju zaštite depozita fizičkih lica, preduzetnika, mikro, malih i srednjih pravnih lica u slučaju stečaja i likvidacije banke i radi očuvanja stabilnosti finansijskog sistema.

Predloženim izmenama i dopunama vlada nastoji da u uslovima stabilnosti finansijskog sistema, ovaj sistem dodatno uskladi sa međunarodnom praksom i standardima, kao i pravnim tekovinama Evropske unije, saopštila je vladina Kancelarija za saradanju sa medijima.

Na sednici je usvojen Zaključak o usvajanju Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja za koji je opredeljeno ukupno 300 miliona dinara bespovratnih sredstava.

S obzirom da je jedan od osnovnih ciljeva Vlade Srbije sistemska podrška malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu, ovim programom vlada podstiče finansiranje mladih preduzetnika, starosti od 18 do 35 godina, žena preduzetnica, povratnika i preduzetnika koji ulažu u poljoprivredni sektor.

Vlada je usvojila i Zaključak kojim se utvrđuju dodatni budući pravci razvoja Naučno-tehnološkog parka Beograd za potrebe ubrzanog tehnološkog razvoja Republike Srbije za koje je obezbedila 30 miliona dinara.

Sredstva će biti korišćena za razvoj novih programa koji će ohrabriti mlade da započnu novi biznis, kao i za razvoj usluga Naučno-tehnološkog parka Beograd, što će dovesti do stvaranja uslova za radno angažovanje velikog broja mladih visokoobrazovanih i samim tim njihov ostanak u zemlji.

Na sednici je usvojen i Zaključak o davanju saglasnosti da Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Republike Srbije sa Ministarstvom za informaciono društvo i administraciju Republike Severne Makedonije zaključi sporazum o saradnji u oblasti digitalne transformacije.

Cilj sporazuma je promovisanje saradnje i pružanje podrške u primeni informaciono-komunikacionih tehnologija kroz sprovođenje aktivnosti širenja znanja "Srbija digitalizuje", navedeno je u saopštenju.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>