Skočila cena cigareta, evo koliko sada koštaju one koje vi pušite

"Karelija slim" sada je 300, a "ronhil slim" 290

 Kao što je Telegraf Biznis i najavio, ovog meseca trebaće vam koji dinar više za kupovinu paklice cigareta zbog pomeranja akciza.  

Naši sugrađani su na kioscima i prodavnicama za paklicu jutros davali u proseku deset dinara više nego obično. "Karelia slim" je sada 300, "ronhill slim" 290, "sobranie" su 370. Paklica "pal mala" umesto 260 dinara košta 270. "Laki strajk je 290, "rotmans" 260 dinara. "winston silver" je 290, a "davidoff magnum" 600 dinara.

Ove cene objavljene su i u "Službenom glasniku Srbije", a odnose se na fabrike duvana Beograd, JTI Senta i Vranjanske fabrike duvana.

Uskoro će biti skuplje i cigarete kompanije "Filip Moris", pa će paklica "bonda" od 25. jula koštati 260 dinara. Malboro će biti 350, a "iv" će koštati 370 dinara.

Podsetimo, cigarete su skuplje zbog poštovanja akciznog kalendara, a Srbija mora da dostigne standarde EU, koje propisuju da je visina minimalne akcize 90 evra na 1.000 cigareta.

U Srbiji je sada oko 60 evra, čime naša država spada u one u kojima su cigarete najjeftinije.

Odgovorite nam u našoj anketi, da li ste primetili poskupljenje:

Da li ste primetili da su cigarete poskupele, i za koliko?

Da li ste primetili da su cigarete poskupele, i za koliko?

Prema odluci vlade, akciza na paklo cigareta iznosi 156,75 dinara, za rezani duvan 5.486,25 dinara za kilogram, duvan za lulu 5.824,57 dinara po kilogramu dok je akciza na duvan za žvakanje 22.209,14 dinara za jedan kilogram.

Kako se dodaje u odluci objavljenoj u Službenom glasniku, minimalna akciza na burmut iznosi 5.800 za kilogram.

Ova odluka stupila je na snagu juče i time je prestala da važi prethodna Odluka o iznosima prosečnih ponderisanih maloprodajnih cena i minimalnih akciza na duvanske preradevine.

VIDEO: Bahatost na vrhuncu! Tinejdžerke bez blama kradu cigare ispred prodavačice

(Telegraf Biznis)

Tagovi: Akcize, Cigare, Cigarete, Poskupljenje

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (131)
Poređaj komentare:
 • M
  Milo

  Dragi narode. Mi sa ove plate nemozemo u eu! Prvo plate pa tek onda civarete i druge stvari. Ali ako je u Ceskoj 2.5e cigarete. A sve drugo od namirnica i jeftinije. Satnice 5e... jer to mi idemo jos u dalju propast... mnogi ce se predomisliti za ovu vlast nismo mi robovi.. a ja sam podrzavao AV. Ali kada vidim preterivanja nepravdu na to nisam ravnodusan...

 • C
  Coka

  Do koje godine plate treba da budu kao u EU?

 • Z
  Zuga

  Pa cigarete i alhohol i oprema za decu do 8 god. Vi dragi moji prijateljo izracunajte ako se u toku dana proda milion paklica cigareta puta akciza puta broj dana u godini i videcete koje su to pare. Tako jr i da picem i na zalost sa opremom za bebe Zato vi gradanine pteduzmite nesto ja od danas nekupujem cigare, alkohol i drzavo izgubila si jednog radnika koji ti je davao prihod..