Krpe se pukotine na Koridoru, izvođač Integral se izvinio

Iz Puteva Srbije tvrde da je autoput potpuno bezbedan za saobraćaj

Na deonici Koridora 10 od Caričine doline do tunela Manajle počela je sanacija poslednje od tri pukotine koje su se pojavile na gornjem sloju asfalta na putu.

Izvođač radova na ovoj deonici, kompanija "Integral inženjering" uputila je izvinjenje zbog pojave ovih pukotina, a tehnički direktor u ovom preduzeću Darko Milovanović ističe da se danas radi poslednja sanacija kod Seliškog potoka.

- Želimo da se izvinimo zbog okolnosti koje su se dogodile na terenu. Završili smo sanaciju u dužini od 70 metara na delu Mrtvica 1 i juče smo završili sanaciju na delu kod mosta Morave 2, u dužini od nekih 40 metara - objašnjava Milovanović. Milovanović kaže da će "Integral" u narednom period pratiti kvalitet ovih radova na kompletnoj deonici i u slučaju bilo kakve potrebe za dodatnim sanacijama, nakon isteka letnje sezone i gušćeg protoka saobraćaja, izvešiće se dodatni radovi.

Napominje da su radovi na ovoj deonici završeni 2018. godine i da su se u maju iste godine obavljali dodatni asfalterski radovi jer je kiša prekidala asfaltiranje.

- To ne znači da smo vršili asfaltiranje po kiši nego da smo prekidali kada je počinjala kiša i da imamo više mesta nastavka asflatiranja - rekao je Milovanović i objasnio da je upravo na spojevima asfalta došlo do naprslina koje se saniraju novim asfaltom debljine četiri centimetra.

Šef nadzora Nadzornog organa u kompaniji "Luis Berger" Entoni O'' Nil objašnjava da je pojavljivanje pukotina uobičajeno kada je reč o asfaltiranju svuda u svetu, a da su radovi na sanaciji uvek pokriveni ugovorima.

- Ovo zovemo manama i to je normalno za ovaj garantni period. Ovo nije idealna situacija, ali to je nešto što je prosto normalno i što se često dešava za vreme garantnog perioda nakon otvaranja autoputeva i u Srbiji i u inostranstvu - rekao je O'' Nil.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Tagovi: Grdelica, Integral inženjering, Koridori, Manajle, pukotine, Putevi Srbije

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (9)
Poređaj komentare:
 • D
  Dusko

  E ako se izvinuo onda je sve u redu.

 • S
  sremac

  posto sam nepismen nerazumem ovo . . oni saniraju novi put .. . znaci kupim nov auto i uradin mu generalnu odma da nebih posle bas pametno

 • M
  Marina

  Da li u Srbiji u danasnje vreme moze da se uradi nesto a da se kroz mesec,dva ne popravlja,sta radi nadzor ?????