• 5

Srbi za polovnjake daju oko 3.000 €, a voze najčešće one starije od 15 godina

Mnogi će tek ići po jeftina kola

  • 5

Za prvih šest meseci ove godine u Srbiju je uvezeno čak 75.527 polovnih vozila, a samo u junu je u našu zemlju ušlo 13.144 korišćena automobila, pišu Novosti .

List dodaje, da kako stvari stoje, zbog najava o mogućoj zabrani vozila starijih od deset godina očekuje se da se ta brojka znatno uveća, jer će mnogi požuriti da "uhvate poslednji voz" i pazare jeftinija vozila starijih godišta.

Ako je prosečno uvezeno polovno vozilo plaćeno samo 3.000 evra, jasno je da je iz Srbije otišlo više od 220 miliona evra, navodi list.

Od 75.527 polovnjaka, čak 34.157 su stari između 14 i 20 godina, a onih čija je starost između 10 i 14 godina je 25.086. Ove dve kategorije vozila prema najavama o mogućem ograničenju starosti vozila više ne bi mogle da pređu našu granicu.

A koje polovnjake je najbolje kupiti u 2019. godini ako želite odličan motor, pročitajte u našoj posebnoj vesti.

Kakav automobil vi vozite? Odgovorite nam u našoj anketi:

Kakav automobil vozite

Glasajte

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bajker

    Ne vozim auto, nemam para, jedva sam i za kršinu od motora skupio

  • Cvrle

    Bas fino, donosite zakon pred izbore😂😂

  • SRBIN

    Narod nema ni za euro3 a kamoli 10 godina star auto euro5.pa u evropi narod ta vozila kupuje na kredit.a ne mi jad i beda.SAMO NAPREDNO I JAKO PO NARODU.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke