≫ 

"Zastava" - ili kako zaboraviti pokojnika

 ≫ 

Sedamdesetih godina, kada je „Zastava” bila u naponu snage, u raznim pogonima i službama tog socijalističkog industrijskog giganta radilo je 35.000 ljudi

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika CH
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Vasa

    04. avgust 2019 | 09:17

    Zastava je mnogo veca veca vrednost nego sto smo bili svesni mi njeni bivsi zaposleni, a pogotovo danasnje generacije. Porediti Zastavu automobile i danasnji Fiat Srbija je neshvatljivo. Zastava je imala svoj razvoj, institut, laboratoriju, kovacnicu, alatnicu, komponentase po celoj Jugoslaviji. I Fiat Srbiji imamo montazu s par hiljada radnika, gonicima robova, malo kontrole i tekuceg odrzavanja. Zastava je podigla pola Kragujevca, a mi joj ni spomenik ne podigosmo, ali zato smo isti postavili Fiatu.To ucini Verko i tadasnnja vlast. To smo mi. I danasnja vlast nista bolja, prodaje PKB, RTB Bor!!!??? Samo lud narod to moze da uradi samom sebi. Da danas pitate kragujevcane da li su culi za pusku Kokinku, nece ni znati, a ista je osvojila prvu nagradu u Parizu na sajmu. Bio jednom jedan narod kjoji se izborio da ga ne uniste najvece svetske sile, a onda je poceo sam sebe da unistava. Ne znam kako se to zove,samodestrukcija, autosovinizam, ali opaka bolest jeste.

  • Pa da

    30. jul 2019 | 05:42

    Za sve je Tile kriv on nam je dao pa uzeo..... Nego ne znam gde su ovi dežurni pljuvači Yuge da vidim šta će reći :)

  • SiviKELT

    29. jul 2019 | 09:58

    Lep tekst. Verovatno će biti još takvih jer sve što smo imali, gradili, znali i umeli će biti istorija. Pa zar čak i šljivovicu ne umesmo da zaštitimo a Švaba ,koji je "prisvojio", se sa njom sreo ratujući protiv srba. Pola nas je umelo, maltene, da uradi generalku kući sam a sada srećem mnoge koji ni gumu ne umeju da zamene. Takve sam ranije viđao samo na evropskim putevima. Budućnost je u rintanju za siću kod "biznismena" za koje je vreme stalo još u eri prvobitnog kapitalizma. Pola zaposlenih danas rinta po 10-12 sati svaki dan a pre veka se izborilo za 8 časovno radno vreme?