• 15

Kad odmor na Jadranu postane luksuz: Ćevapi 15 evra, kafa 3, kolač 7

Neki su se navikli da su na Hvaru cene paprene, ali ovolike cifre uvek iznenade

  • 15

Espresso za 4, 5 evra, ćevapi za 14 evra, kebab za 11 evra. To su samo neke od cena na Jadranu koje ovih dana uveseljavaju - ne toliko strane goste kojima su cene slične kao kod kuće - koliko domaće turiste u Hrvatskoj kojima je bolno jasno da komad pice ne može koštati 7 evra. RTL je tako zamolio gledaoce da im pošalju račune za koje smatraju da su malo 'preterani'.

Ovo je jedino što na Jadranu nećete skupo platiti, ali da bi užitak bio potpun morate nešto pojesti i popiti. U patroli na obali bili su gledaoci prijavili: lignje na žaru za 14 evra, pola litre domaćeg točenog piva od 5 evra, pola lite cole iz trgovine od 3, 52 evra i komad torte nešto više od 7 evra. Mala pica u centru Splita košta 12 evra.

Antonija je iz Zagreba i letuje u Splitu i evo šta je primetila. - Kafa je ovde previše, oko 2, 70 evra, to je previše. Proizvodi u pekari 5 kuna skuplji nego u Zagrebu, što mi je malo čudno, a možda je to ovde i normalno - kaže Antonija.

Navikli se jesmo da su na Hvaru cene paprene, ali ovolike cifre uvek iznenade. Tamo se prodaju ćevapi od 15 evra, četvrt pice za 50, krompirići za 40 kebab za 80 i supa škampi za 115 kuna.

(Telegraf Biznis/Poslovni dnevnik)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosovka

    Ki u Moskvi

  • Kosovka

    Jeftinij Bec

  • Kostadin

    I pre Drugog svetskog rata se znalo ko je mogao da ide na more. 95% stanovnika Srbije nije ni znalo gde je more i kako izgleda. Onda je došao socijalizam pa se sirotinja postepeno osmelila i odlazila na more. Na vrhucu krize 80 tih sirotinja i beda je preplavila sva mora. Sada se situacija stabilizuje zbog velike razlike u standardu stanovništva. Za koju godinu će sve biti na pravom mestu i svi će znati ko gde može ići.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke