Radiš 48 godina - računa ti se 45, pare koje dobiješ, propadnu

Zaposlenima koji rade duže od 45 godina, (primera radi 47 ili 48 godina), te dve ili tri godine neće ulaziti u osnovicu za obračun penzija.  Bez obzira na to da li im je poslodavac uplaćivao doprinose za to vreme

Komentari

 • Majcin sin

  Mene u buducnosti ceka slicna nepravda... Ukoliko budem radio do 65. godine zivota imacu oko 48 godina radnog staza (poceo sam da radim sa 19 i u jednom periodu imao beneficirani radni staz). Dakle, poslednje 3 godine cu morati da placam doprinose a oni mi nece biti racunati. Nepravda... Druga opcija, da odem u penziju kad navrsim 45 godina radnog staza (tada cu, boze zdravlja, imati 62 godine zivota). Ali tada cu od strane drzave biti kaznjen sa 0,4% umanjenja penzije za svaki mesec koji odes pre 65. godine zivota. Pazite sad apsurd, uplacivao 45 godina u penzioni fond a onda ti odbiju skoro 15% od penzije jer si posao u penziju ranije. Opet nepravda... I onda mi neko kaze da Srbija nije lopovska zemlja?

  18
  0

  Podelite komentar

  • Jedan od kažnjenih

   @Majcin sin

   Na žalost, to je istina.Svi koji su prešli 40 g. staža, a nemaju gde da rade jer ih niko neće, kažnjeni su ako nemaju 65 god. života, a odu u penziju.Obećanja da će se ta vrsta diskriminacije ukinuti, spada u domen predizbornih obećanja koja su to samo na papiru.

   1
   0

   Podelite komentar

  • Penzioner u najvi

   @Majcin sin

   Niste u pravu. Ne sleduju Vam penali ako se penzionisete sa 45 god. radnog staza. Ako radite duze proci cete kao onaj neobavesteni lik u tekstu. Dakle sa 45 g. staza, odmah u penziju, pa posle ponovo zasnovati radni odnos iz penzije i primati i platu i penziju. Dakle Vasa pozicija je relativno lagodna u odnosu na ogromnu vecinu zaposlenih.

   0
   0

   Podelite komentar

Google preporuke