Japanski Tojo izabrao Srbiju, niče nova fabrika

Fabrika će biti u Inđiji

Japanska kompanija Tojo, proizvođač pneumatika, posle tri godine pregovora i istraživanja potencijalnih trzišta, izabrala je Srbiju za svoju novu investiciju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je danas na vanrednoj konferenciji za medije saopštio da će japanska Tojo kompanija investirati 390 miliona evra u fabriku u Inđiji, samo u prvoj fazi.

Predsednik Republike Srbije  je saopštio da se "posle tri godine razgovora i pregovora, i borbe naše zemlje za zemljama iz Centralne, Istočne i Južne Evrope", upravo dobio pismo u kome se saopštava da velika japanska fabrika "Tojo tajer" dolazi u Srbiju.

"Tojo tajer" je proizvođač pneumatika, a svoju fabriku počeće da gradi u narednim mesecima u Inđiji. Predsednik je najavio i otvaranje preko 500 radnih mesta u prvoj fazi izgradnje i rekao da je to dobra vest kako za Inđiju, Beograd i Novi Sad tako i za sva okolna mesta.

Vučić je zahvalio i Vladi Srbije, a posebnu zahvalnost izrazio je predsedniku japanske Vlade.

On je čestitao Srbiji i srpskom narodu i najavio nova ulaganja u Topličkom kraju, kojim, kako je rekao, nije zadovoljan još uvek.

- Hoćemo da nam ostanu ljudi da žive u ovom okrugu - rekao je on i dodao da se mora mogo uraditi i za Užice i Kraljevo, Kragujevac.

On se zahvalio i kompanijama "Tojo" i "Micubiši" i izrazio nadu za njihovim daljim investicijama u Srbiju.

Podsetimo, i pre nekoliko nedelja Vučić je rekao da su u toku pregovori sa jednom japanskom kompanijom oko ulaganja u Srbiju.

(Telegraf Biznis)

VIDEO: Vučić: "Toyo tires" dolazi u Srbiju, prva faza investicije 390 miliona evra

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SOMBOR

    Mogao bi otvoriti bar jednu fabriku u Somboru.Od kad je na vlasti puna usta kako dovodi investitore i otvara radna mesta.U Somboru demokrate otvorile jednu fabriku i nakon toga niko nista,a zatvirili si 10-ak.Moze i fabrika za prodaju magle,cisto kad ga pitaju da moze reci da je bar nesto otvorio.

  • Poslednji mohikanac

    Super je što se najavluju i realizuju nove investicije, samo dajte malo investicija i južnije. Nišavski, Toplički, Jablanički i Pčinjski region izumiru. Dajte neku kompaniju tipa TOJO i južnije. Inače, dolazimo svi u Beograd i Vojvodinu.

  • Jeretik

    Investira "zemlja izlazećeg sunca", u zemlji u kojoj nikako da svane. Za one koji isplaćuju zarade i za vođu, prosek je svanuće, za one koji zarade primaju prosek je sumrak. Hajde sada botovi sa mrakom u glavi.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke