"Fabrika Tojo Tajers u Srbiji biće prva u Evropi"

Fabrika u Srbiji biće okosnica za evropsko i tržište Rusije

Srpska premijerka Ana Brnabić ocenila je da je otvaranje u Srbiji fabrike japanske kompanije "Tojo Tajers" u Inđiji "jedna od najlepših vesti koju smo dobili u ovoj godini".

Ta fabrika jednog od najvećih proizvođača guma na svetu, prva i jedina van Severne Amerike i Azije, biće "okosnica za njihovo tržište za Evropu i Rusiju, i to jedna od najlepših vesti koju smo dobili u ovoj godini", rekla je Brnabićeva za TV Prva.

Ona je ocenila i da su preko 500 radnih mesta samo u fazi jedan i 390 miliona investicija "politički odličan signal vrlo dobrih prijateljskih veza nakon posete premijera Japana Šinza Abea, na poziv (predsednika) Aleksandra Vučića", što, kako je istakla, "i ekonomski i politički mnogo govori o kredibilitetu Republike Srbije".

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Tagovi: Ana Brnabić, fabrika guma, indđija, tojo tajers

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (8)
Poređaj komentare:
 • M
  Mare

  Ovo je samo pokazatelj da je Srbija jaka,ova fabrika je prva u evropi.Svaki investitor hoce stabilnost.Svaka cast za ovoliko otvorenih novih pogona

 • D
  Dragan

  Bez minimalca od 500 evra u Srbiji nema zivota !!

 • C
  CH

  Plata?Kolika ce da bude plata?Javi te pa da ostavljam CH i vratim se da zivim i radim kod kuce a ne ko stranac u tudjini vec 17 godina.