• 3
 ≫ 

Jagodinci šalju tri laka aviona za Indiju, posao vredan pola miliona evra

 ≫ 

Jagodina izvozi avione u Indiju

  • 3
Potpisivanje ugovora TV Palma plus

U prisustvu predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme je u Jagodini potpisan Ugovor između kompanije za proizvodnju aviona "Aero East Europe“ iz Jagodine i kompanije "Karni aerospace inc“ iz Indije, iz glavnog grada najveće indijske države Radžastan Džajpura, o isporuci tri aviona, od kojih su dva "SILA 450“ i jedan ambulantni SILA "750“.

Ukupna vrednost dogovorenih poslova do kraja ove godine je 500 000 evra. Ugovor su potpisali vlasnik kompanije „Aero east Europe“ iz Jagodine Milorad Matić i vlasnici indijske kompanije „Karni aerospace inc“ Abhimanyu Detha i Dhara Gadhvi.

- Ja se borim da Srbija vrati staro prijateljstvo koje je nekada bilo između osnivača Pokreta nesvrstanih, bivše Jugoslavije, Indije i Egipta. Mi, ono što radimo ne radimo samo za Jagodinu, već za celu Srbiju. Iz Indije već ovog septembra dolazi 20 najvećih privrednika i neko od ministara iz Vlade Indije, a mi ćemo u decembru otići u Indiju. To će biti novi početak u saradnji Srbije i Indije, zemlje koje danas ima 1 400 000 000 stanovnika - rekao je  Marković na zajedničkoj konferenciji za novinare, sa vlasnicima kompanija iz Jagodine i Indije.

Vlasnik indijske kompanije "Karni aerospace inc“ Abhimanyu Detha zahvalio se premijeru Indije Narednra Modiju što je, kako je rekao, od Indije napravio industrijski centar sveta.

- Zahvaljujem se Draganu Markoviću Palmi na gostoprimstvu. Mi današnjim potpisom ugovora kupujemo tri aviona iz Jagodine i to je početak naše saradnje.Mi želimo saradnju sa evropskim partnerima i nakon obilaska više zemalja Evrope izbor je pao na Jagodinu. Mi smo zaintersovani za izgradnju fabrika u industrijskoj zoni u Jagodini i upoznati smo sa uslovima. Privrednici iz Indije dolaze u septembru u Jagodinu i Srbiju i otvorena su nam vrata za saradnju u svim delovima privrede - rekao je Detha.

Vlasnik kompanije za proizvodnju aviona „Aero east Europe“ iz Jagodine, Milorad Matić, zahavlio se predsedniku Skupštine grada Jagodine na pomoći prilikom preseljenja svoje fabrike u Jagodinu.

- Posebno mi je drago što su naši indijski partneri pre dolaska u Jagodinu obišli Italiju, Nemačku, Španiju i Francusku i što su nakon toga prepoznali našu fabriku u Jagodini kao najkompetetniju i najpovoljniju. Uslovi eksploatacije aviona u Indiji su inače za lake avione specifični zbog visokih temperatura i naši avioni metalne strukture su se pokazali kao najizdržljiviji - rekao je Matić.

(Telegraf Biznis/TV Palma)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    1. avgust 2019 | 18:02

    Zasto jagodina ne prodaje i srbiji neki avion nego kupujemo iz rusije?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>