• 0
 ≫ 

Uber beleži rekordan gubitak: Ostali bez 4,6 milijardi evra

 ≫ 

Njihovi prohodi su podbacili u odnosu na očekivanja Volstrita

  • 0

Američka kompanija Uber, koja putem aplikacije za mobilne telefone nudi usluge prevoza, prijavila je rekordan gubitak od 4,6 milijardi evra.

Takođe, njihovi prohodi su podbacili u odnosu na očekivanja Volstrita.

Takvi rezultati posledica su usporavanja rasta u osnovnoj prevoznoj delatnosti Ubera, što je prouzrokovalo da akcije kompanije padnu za šest odsto. U neto gubitak Ubera u drugom tromesečju, koji je znatno veći od 784 miliona evra gubitka u istom periodu prošle godine, uračunati su i troškovi kompenzacije od 3,4 milijardi evra koju je Uber, u vidu akcija, isplatio zaposlenima posle svoje inicijalne javne ponude na berzi.

Uber Careem Acquisition Richard Drew

Stopa rasta Uberovih prihoda usporila je na 14 odsto, odnosno na 2,8 milijarde evra, zaostajući tako za prosečnom procenom analitičara od 3 milijardi evra.

Prihodi u osnovnoj prevoznoj delatnosti kompanije porasli su za samo dva odsto na 1,7 milijardi evra, dok su prihodi Uberove usluge dostave hrane “Uber Eats” porasli za 72 odsto na 531 miliona evra.

Uberovi troškovi su u drugom kvartalu porasli za 147 odsto na 7,7 milijardi evra, usled naglog skoka troškova za istraživanje i razvoj.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>