• 6

Planinka kupila Kuršumlijsku banju

Upotreba termalnog izvora biće regulisana Zakonom o rudarstvu

  • 6

Kuršumlijsko preduzeće A.D. "Planinka" postaće vlasnik Kuršumlijske banje, odlučila je komisija Direkcije za imovinu Republike Srbije.

Ukupna početna cena kompleksa "Žubor" u Kuršumlijskoj Banji je 1.415.836 evra, a pisane ponude za kupovinu dostavljaju se do 12. avgusta.

Banjski kompleks "Žubor" u Kuršumlijskoj Banji pored istomenog hotela čija je površina veća od 16.000 kvadratnih metara, čini i više ugostiteljskih objekata među kojima su vila "Milica" i restoran "Prepolac", a predmet prodaje činilo je i 95,9 hiljada kvadratnih metara zemljišta.

Kućica za termo izvor nije bila predmet otuđenja već će način korišćenja termalnog izvora biti regulisan po Zakonu o rudarstvu i geološkim istraživanjima, a naknada u skladu sa Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara.

Pored Prolom i Lukovske banje AD "Planinku" čini i fabrika Prolom vode a ova kompanija upravlja i parkom prirode "Ðavolja varoš".

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    Hvala Bogu da je odtala u srpskim rukama!Nikako banje ne prodavati strancima i to za smesne pare.Drzava nek ulozi u banjski turizam i neka pokupuje banje koje su unistene,nisu mala ulaganja ali su sigurne ogromne dobiti na duge staze.

  • Sajla

    Hvala Bogu Gospodu da se ovo pitanje jednom reši. To je bila Banja u potpunosti sređena i izgrađena. Upropastli su je odnosi gradskih otaca uz pomoć republičkih. Preovladali su lični interesi. Nadam se da će rukovodstvo "Planinke" ovu banju brzo staviti u funkciju i zaposliti nove radnike ove siromašne sredine. Da nije "Planinke" narod bi gladovao. A sada gospodo asfaltirajte put od Đabolje Varoši do Caričinog Grada, da oživi ceo kraj i da se turizam još više razvije.

  • Djox

    Ovi sve prodase...kuku Srbijoooo

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke