• 15

Šta vi mislite - koliki treba da bude minimalac u Srbiji (ANKETA)

Koliko bi vama bilo dovoljno?

  • 15

Za tačno mesec dana Vlada Srbije, prema najavama, trebalo bi da donese odluku o značajnom povećanju minimalne cene rada.

Sindikati i poslodavci imaju svoje zahteve, prvi traže povećanje od 11 odsto, dok drugi misle da nije realno iznad 6 odsto. Od ponedeljka počinju i zvanični pregovori, a cilj je da minimalac pokrije bar potrošačku korpu.

Sindikati, kako tvrde, neće odustati od svojih zahteva i insistiraće da za narednu godinu minimalna cena rada bude povećana sa oko 27.280 dinara na 33.000 do 34.000 dinaraPoslodavci, s druge strane, nude rast od 1.620 dinara.

Odgovorite nam u našoj anketi - šta mislite koliki treba da bude minimalac u Srbiji, i pišite nam u komentarima sa koliko vi možete da preživite mesec?

Koliki treba da bude minimalac u Srbiji?

Glasajte

VIDEO: Evo koliku platu bi sebi dali Beograđani 

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana

    Sta vredi pricati o minimalcu kad vecina radnika ni neprima taj minimalac vec rade po satu koji je 155din i kad imas 20 radnih dana sta dobijes od plate a treba platit rezije i ziveti ceo mesec

  • febo

    500€

  • Gr1

    Minimalan treba du bude 30-40% veći od potrošačke korpe.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke