• 2

Stanarine jesu skočile, ali ima nešto što je poskupelo i više

Od jula prošle, do jula ove godine stanarine su povećane za 6,6 odsto, a povrće za 7,7 odsto

  • 2

Prosečna stanarina za iznajmljeni stan u Srbiji iznosila je u julu 2019. godine 17. 223,21 dinar, ukoliko se radilo o stanu u širem centru, i 22. 370,51 dinar, ukoliko se radilo o stanu u užem centru grada.

Ova se stanarina odnosila na iznajmljeni stan od 45 kvadrata, sa centralnim grejanjem, namešten ili polunamešten, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Od jula 2018. do jula 2019. godine u Srbiji je od stanarina više poskupelo samo povrće (7,7 odsto).

Dok je prosečni rast potrošačkih cena u tom periodu iznosio 1,6 odsto, troškovi stanovanja su povećani za 1,8 odsto,a među tim troškovima, pojedinačno, najviše je poskupelo iznajmljivanje stana i to za 6,6 odsto.

VIDEO: Rade kao robovi, žive kao u logoru što plaćaju 1000$ i srećni su zbog toga

(Telegraf Biznis/Biznis i Finansije)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kostadin

    A sir o tinja bi da krka samo krmetinu.

  • FANTOM

    E zecevi i vi vegani ima da krepate od gladi? Poskupela sargarepa, propast! A vi primati veselite se sa malim poskupljenjem stanarine koja odnosi 40% vaseg mesecnog primanja. Mos' misliti za stanarinu povecanje od 1500 do 2500 mesecno za stanarinu a za povrce od 6 do 20 dinara dnevno ali za kilogram. Ko zdere po kilogram dnevno sargarepu, persun, papriku, kupus , krastavac , pasulj( nedaj boze) , buraniju , grasak , krompir i td i td.. Strasno povrce poskupilo najvise! Masala zekonja!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke