• 0
 ≫ 

Atletičarke više neće biti kažnjene jer su postale majke: Nike promenio svoju politiku

 ≫ 

Dosada su im naknade bile manje ako nisu u top formi

  • 0
Allyson Felix Foto: Guliver/Andy Lyons/Getty Images

Šestostruka osvajačica zlatne olimpijske medalje Alison Feliks je rekla da atletičarke više neće biti "finansijski kažnjavane" zbog toga što su odlučile da imaju decu, a razlog tome je što je kompanija Najki (Nike) promenila svoju politiku.

U pismu koje je Feliks objavila na društvenim mrežama Najki navodi da "neće primenjivati redukcije povezane s performansama" u periodu od 18 meseci ukoliko atletičarka zatrudni. Feliks je dobila ćerku u novembru, koja je rođena pre termina. U maju je rekla da je Najki želeo da joj plati 70 odstomanje nakon što postane majka.

Allyson Felix Alison Feliks Foto: Guliver/Andy Lyons/Getty Images

- Tražila sam od Najki da ugovorom garantuje da neću biti kažnjena ukoliko ne budem u najboljoj formi u mesecima kad postanem majka. Želela sam da postavim novi standard. Najki je zvanično i ugovorom zaštitio atletičarke, a to znači da u budućnosti neće biti finansijski kažnjavane kada postanu majke - izjavila je Feliks.

Ona se vratila takmičenju u julu nakon 13 meseci pauze.

VIDEO: Prelepa atletičarka je plakala kad je morala da napusti severnu tribinu

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>