• 2

Albanija beleži izvozni rast roba na kosovsku teritoriju

U julu ove godine Albanija je zabeležila povećanje izvoza robe na Kosovo

  • 2

Albanija je zemlja sa najvećim izvoznim rastom na kosovsku teritoriju u prvih sedam meseci ove godine, a nakon što je Priština novembra prošle godine nametnula 100 odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije i BiH.

Prištinska Koha prenosi da je, prema podacima Albanskog zavoda za statitistiku (INSTAT), Albanija je u tom periodu na Kosovo izvezla oko 143,4 miliona evra robe, u poređenju sa 115,3 miliona evra, koliko je izvezla u istom periodu lane, što je porast od 24,4 odsto.

Navodi se da je i u julu ove godine Albanija zabeležila povećanje izvoza robe na Kosovo.

Samo u julu, Albanija je, kako se navodi, na kosovsku teritoriju izvezla robu u vrednosti od oko 25 miliona evra, a u istom mesecu prošle godine ta vrednost je iznosila 23,3 miliona evra, što je povećanje od 7,3 odsto.

Istovremeno je, navodi se, plasman kosovske robe na trižištu Albanije pao u prvih sedam meseci ove godine, pa i u prošlom mesecu.

U periodu januar-jul ove godine, tzv. Kosovo je u Albaniju izvezlo robu u vrednosti od 36,53 miliona evra u odnosu na 39,4 miliona evra, koliko je izvedeno u istom periodu prošle godine.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>