Dajmler će teške kamione praviti u Kini

Beižing Otomotiv Grup je prošlog meseca kupila pet odsto udela u Dajmleru

Nemački Dajmler planira da teške kamione marke "mercedes benc" proizvodi u Kini i da rekonstruiše fabrike kamiona koje su u vlasništvu njegovog lokalnog preduzeća, navodi se u dokumentu u koji su Rojters i dva izvora upoznata sa situacijom imala uvid.

Time će se produbiti savez između Dajmlera i njegovog kineskog partnera, kompanije Beiki Foton Ko. Ovaj potez dolazi nakon što je kompanija Beižing Otomotiv Grup (BAIC), matična kompanija Fotona, prošlog meseca kupila pet odsto udela u Dajmleru.

Mercedesov kamion

Foto-ilustracija: flickr/D464-Darren Hall

Još 2016. godine, tadašnji direktor Dajmlerovog odeljenja za teške kamione je nemačkim medijima rekao da se proizvodnja teških kamiona pod imenom "aktros" marke "mercedes benc" planira u Kini do kraja ove decenije.

Prema najnovijem planu, mešovita kompanija Beižing Foton Dajmler Otomotiv (BFDA), pokrenuće proizvodnju "aktrosa" na svojim proizvodnim linijama, na kojima se trenutno proizvode kamioni "auman", tvrde izvori upoznati sa situacijom.

Svi kamioni "mercedes benca" koji se trenutno prodaju u Kini su uvozni i njihova cena je značajno viša od cene kamiona "auman", koji se prave u zemlji.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Tagovi: Dajmler, Fabrika, kamioni, Kina, Mercedes-Benc, Nemačka

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (2)
Poređaj komentare:
  • S
    Sexo

    I ove MP4 sto se sada voze kao da su pravila djeca na rtv-u u Eritreji