• 17

Ibarska magistrala već rasterećena: Auto-putem "Miloš Veliki" protekle nedelje prošlo 100.000 vozila

Otvaranje ove deonice znači i čačanskim privrednicima koji uštede u vremenu provedenom na putevima

  • 17

Od otvaranja auto-puta "Miloš Veliki" protekle nedelje deonicom od Obrenovca do Preljine već je prošlo više od 100.000 vozila, navodi RTS.

Time je znatno smanjen saobraćaj na Ibarskoj magistrali, a rasterećenje se očekuje i kada se ceo teretni saobraćaj sa magistralnih puteva prebaci na auto-put.

Vozači koji u Beograd stižu preko Bariča i Umke uglavnom su zadovoljni. I pored povremenih kolona na isključenju sa auto-puta "Miloš Veliki" većih zastoja nema.

Do Beograda će brže stizati proizvodi iz Zapadne Srbije. Čačanskim privrednicima znači uštedu u vremenu provedenom na putevima.

- Pogotovo za posao prevoznika gde se vreme vožnje do granice sa Hrvatskom duplo smanjilo tako da će protok roba u svakom slučaju mnogo brže funkcionisati i to će mnogo podstaći i ekonomski i privredni razvoj - ističe predsednik Foruma privrednika Čačka Dragan Čakarević.

"Putevi Srbije" navode da se samo za prvih pet dana od puštanja u saobraćaj na novootvorenu deonicu auto-puta "Miloš Veliki" uključilo više od 70.000 vozila, dok je na Ibarskoj magistrali mereno od Lipovačke šume do Preljine prošlo ukupno 32.000 vozila, odnosno dnevno oko 7.300 vozila.

RTS javlja da je rasterećenje Ibarske magistrale već evidentno, a auto-put može potpuno da preuzme tranzitni saobraćaj, osim ako kamioni ne budu izbegavali plaćanje putarine.

- Ne verujem da će u punom kapacitetu koristiti. Siguran sam da će određeni broj vozila gledati da beži od tog auto-puta, ali zato postoje rešenja i mislim da oni moraju da se usmere na auto-put i da moraju da koriste taj auto-put - naglašava Milan Božović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

I prolaz kroz naplatnu stanicu u Preljini biće lakši kada se otvori svih šest naplatnih rampi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    Ko ide iz pravca Cacka najbolje da sidje sa autoputa kod Ljiga. A sam autoput ce biti funkcionalan I imati svrhu tek kad se urade Obrenovac-Surcin I kad se Surcin spoji sa Novim Beogradom. Do tad je jedino postignut haos u Obrenovcu..

  • Vlada

    Toooo, hvalite taj prokleti auto put. A kolona od Ostružnice do Bariča, 15km zakrčenja zbog pomocije stranke, to je strahota

  • Bravo

    A zato obrenobac bg 2 do 3sata. Bravo strucnjaci

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke