• 3

Novosađani grade novi most, traže rešenje za stubove "Franca Jozefa"

Krajnji rok za predaju radova je 31. oktobar

  • 3
Zalazak sunca u Novom Sadu

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Novi Sad raspisao je urbanističko-arhitektonski konkurs za idejno rešenje mosta preko Dunava na postojećim stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa, objavila je novosadska Uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Naručioci ove javne nabavke su gradska i opštinska uprava a idejno rešenje pored mosta obuhvata i tunel i pristupne pešačke i biciklističke veze sa obe strane Dunava.

Cilj konkursa je ostvarivanja neposredne pešačko-biciklističke veze između rekreativne zone keja sa novosadske strane i podunavskog bedema sa petrovaradinske strane.

Krajnji rok za predaju radova je 31. oktobar, kada će radovi biti i otvoreni a žiri će odluku o najboljim radovima doneti najkasnije do 25. novembra.

Autori prvonagrađenog rešenja dobiće četiri miliona dinara, druga nagrada iznosi 2,5 miliona dinara, treća vredi milion dinara.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nsBOT

    26. avgust 2019 | 15:03

    Most "Duga", kojeg je nagrizla rdja i koji je zreo za šmirglanje i farbanje je na samo par stotina metara od pomenutih stubova. Moje pitanje je: kada će se spojiti Futog i Beočin? Skela jedva postiže da zadovolji potrebe prelaza Dunava na tom mestu. Kao da se Pokrajina boji da Sremci ne prebegnu u Bačku i obrnuto.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>