• 23

Otvorena ponuda: Amerikanci grade Moravski koridor

Stigla samo jedna ponuda

  • 23

Američki konzorcijum “Behtel-Enka” jedini dostavio ponudu na javnom pozivu za izgradnju Moravskog koridora.

Danas su otvorene ponude na javnom pozivu za ovaj projekat, a Radna grupa  koju je formirala Vlada Srbije, na današnjoj sednici konstatovala je da je do isteka roka stigla jedna prijava na javni poziv, a dostavio ju je konzorcijum “Behtel-Enka”.

Nakon provere ispunjenosti kriterijuma iz javnog poziva, Radna grupa će sačiniti izveštaj koji će dostaviti Vladi Srbije, koja donosi odluku o izboru strateškog partnera za izgradnju Moravskog koridora.

Moravski koridor biće dug 112 kilometara i povezaće Кoridor 10 i auto-put “Miloš Veliki” i sva veća mesta na ovom području na kojem živi oko 500.000 ljudi, uključujući Čačak, Кraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Кruševac, Stalać i Ćićevac.

Pored izgradnje auto-puta, projekat će obuhvatiti i regulaciju Zapadne Morave i njenih pritoka, kao i izgradnju telekomunikacione infrastrukture.

VIDEO: "Miloš Veliki" spreman za saobraćaj

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Razuman Srbin

    Ista firma je pravila autoput u Hrvatskoj. I dobro ga je uradila. Ali je njihova maticna drzava Amerika obezbedila Hrvatskoj da dobije drzavnost nakon secesije iz SFRJ, u granicama koje je AVNOJ odredio, kao i da protera sve Srbe, i to koncem XX veka, u sred mira u Evropi. A zasto im mi dajemo takav ugovor? Da nece SAD da povuce priznanje Kosova?!

  • Alideda

    Znaci, ipak zuti ljudi nece piti vodu sa morave.

  • Srba

    To se znalo jos prosle godine,dogovoreno je da rade amerikanci,kinezima je receno da se neprijavljuju jer nece biti izabrani.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke