• 4

Radnike s odmora u Fijatu dočekale spekulacije: Nema novog posla u najavi, pune dnevnice za pet dana

"Vrlo je teško istovremeno prozvoditi "fijat 500 L" i novi model automobila"

  • 4

Radnici "Fijat Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu vraćaju se na posao 3. septembra posle tronedeljnog kolektivnog odmora, a u sindikatu "Nezavisnost" u toj fabrici navode da će do kraja godine mesečno imati pet do sedam radnih dana za koje će im biti isplaćena puna dnevnica, a za ostale dane 65 odsto od prosečne plate koju primaju.

Predsednik sindikata "Nezavisnost" kragujevačkog Fijata Zoran Stanić rekao je za Tanjug da do Nove godine nema nekog velikog najavljenog posla, niti zvaničnih najava o početku proizvodnje novog modela "fijat 500 đardinijera".

Stanić je dodao da su plate male i da su svi radnici, bez obzira na vrstu posla koju obavljaju, svrstani u najniži razred.

Kako je rekao, najave o početku proizvodnje novog modela "fijat 500 đardinijera" bile su samo medijske spekulacije.

Objasnio je da je vrlo teško istovremeno prozvoditi "fijat 500 L" i novi model automobila.

- Kad krene proizvodnja novog modela, radi se u tri smene, čak i vikendom. Tada se radi punom parom. Zato je teško organizovati istovremeno proizvodnju dva modela automobila - rekao je Stanić.

(Telergaf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    Mnoge firme su odavno stavile katanac na vrata i nikom ništa! Zašto su ovi posebni? Svi u isti koš a ne na grbači naroda!

  • Ujka Zitko PFK

    🖐️🖐️✈️✈️🇩🇪🇩🇪

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke