• 1
 ≫ 

Želite autobusom preko "Miloša Velikog"? Evo ko može trenutno da vas preveze

 ≫ 

Ko je želeo da se preseli na novu trasu - preselio se

  • 1
Autoput "Miloš Veliki"

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Iako se prethodnih dana spekulisalo o tome da li će autobusi i kada ići novootvorenim auto-putem "Miloš Veliki", za naš portal su rekli iz PKS da se novom trasom pojedini već voze.

Kako nam je objašnjeno, svi oni koji imaju direktne linije, sami biraju trasu koju će da koriste, tako da su neki već prešli. Reč je o autobuskim linijama koji do krajnjih destinacija nemaju usputna stajališta.

Dakle, ko god je imao direktnu liniju prešao je.

S druge strane, ostali autobuski prevoznici koji nemaju direktne linije i po sada važećem, odnosno registrovanom, redu vožnje mogu da koriste novootvoreni autoput, pod uslovom da se obrate Ministarstvu za izmenu reda vožnje, brisanjem stanica i stajališta koja nisu na trasi novog auto-puta.

Kako su nam rekli iz resornog ministarstva, takvih zahteva još nije bilo, da li zbog računice da im se ne isplati da ukidaju stanice, ili im promena vremena ne znači, to je na njihovoj odluci.

Svakako, tim povodom predstavnici prevoznika i nadležnog Ministarstva za saobraćaj zajednički će tražiti model za izmene zakona i pravilnika, koje će omogućiti vanredno usaglašavanje redova vožnje na novoizgrađenim deonicama puteva. Uporedo s tim, ažurira se i Daljinar, podzakonski akt kojim se utvrđuju kilometraža i minimalna vremena vožnje između autobuskih stanica, što je osnova za izradu predloga novog reda vožnje.

Inače, redovno godišnje usaglašavanje predloga redova vožnje po zakonu počinje u martu.

Da li će prevoznici putarinu preliti na cenu karata malo je verovatno, s ozbirom da se po prirodi posla, "svako bori za svakog putnika", tako da se ne očekuju korekcije cene, tačnije, ne veće.

(Telegraf Biznis/V.B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>