• 2

Brza saobraćajnica Kragujevac-Mrčajevci sledeće godine

Saobraćajnica od Kragujevca do Mrčajevaca će biti dužine 35 kilometara

  • 2

Izgradnja brze saobraćajnice od Kragujevca do Mrčajevaca počeće u drugoj polovini sledeće godine, najavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kako je rekla, trenutno se radi tehničko-projektna dokumentacija za deonicu puta od Kragujevca do Mrčajevaca koja će se povezati sa deonicom Preljina - Kraljevo.

Mihajlović je kazala da će brza saobraćajnica od Kragujevca do Mrčajevaca biti dužine 35 kilometara i da je procenjena vrednost investicije oko 150 miliona evra.

- Kada se završi osnovna dokumentacija, znaće se tačan iznos investicije. Putevi Srbije imaju obavezu da završe dokumentaciju, a da se zatim u budžetu za narednu godinu vidi i izdvoji novac za tu saobraćajnicu - rekla je Mihajlović novinarima.

autoput jagodina lugomer Foto: Google map

Dodala je da bi izgradnja saobraćajnice trebalo da počne u drugoj polovini sledeće godine ili u trećem kvartalu.

Ministarka je najavila da će deonica autoputa Kragujevac - Batočina biti gotova do marta sledeće godine.

Upitana da li će kampanja Budućnost Srbije obići i Šumadijski okrug, uz konstataciju novinara da se u Kragujevac poslednjih godina nije ulagalo dovoljno, Mihajlović je kazala da infrastrukturni projekti koji se izvode u tom kraju upravo pokazuju drugačije.

Ona je najavila da će kampanja Budućnost Srbije biti i u Šumadijskom okrugu i dodala da i tu ima značajnih investicija, kao što je Simens.

- Ne postoji grad u Srbiji koji će biti zanemaren, infrastruktura je važna i naši interesi su da ljudima omogućimo da ostanu da žive na prostoru gde su se rodili i gde imaju svoju porodicu. Niti Kragujevac, niti bilo koji drugi deo Srbije ne sme biti zapostavljen - rekla je Mihajlović.

(Telegraf Biznis / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>