• 1
 ≫ 

FT opet o Srbiji: "Više nego bilo koja zemlja u odnosu na BDP"

 ≫ 

List ponovo piše o ubrzanom razvoju u Srbiji

  • 1

Ugledni britanski Fajnenšel tajms (FT) ponovo piše o Srbiji.

- Srbija je privukla više grinfild investicija u 2018. godini nego bilo koja druga zemlja u odnosu na svoj bruto domaći proizvod - piše list.

Posle odluke da Srbiju po drugi put u poslednje tri godine proglasi za svetskog prvaka u privlačenju stranih direktnih investicija, samo dve nedelje kasnije, specijalizovani portal se osvrće i na razvoj industrije.

 

Naime, kako u novom članku donosi FT, prerađivačka industrija u našoj zemlji beleži rekorde zahvaljujući upravo stranim investicijama. 

U najnovijem broju, listi je objavio tekst o privrednim potencijalima koje nudi Srbija, navodeći da je u Srbiju prosle godine ušla rekordna količina direktnih stranih grinfild investicja.

List navodi da tu situaciju "bez presedana" sa 107 projekta vrednih 5,8 milijardi dolara pokreće proizvodnja.

 

FT

Foto: Printscreen

Podsetimo, FT je nedavno svrstao Srbiju na prvo mesto u svetu po broju stranih direktnih investicija, a Srbija je ujedno po grinfild stranim direktnim investicijama, kako su ocenili,  ostavila "za petama" ekonomije kao što su Singapur, Jermenija, Letonija, Bugarska, UAE, Madjarska, Rumunija, Irska, Poljska, Velika Britanija, Hong Kong....

List se u novom tekstu osvrće i na kineske investicije u Srbiji, odnosno na to kako se na njih gleda iz EU.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • qz

    3. septembar 2019 | 20:38

    Račun će doći na kraju. Privlače i Kinezi nemilice pa im stanovništvo od nemila do nedraga po svijetu. Čak im je i Balkan obećana zemlja u odnosu na siromaštvo kojem su izvrgnuti u Kini zahvaljujući stranim investicijama.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>