• 13

Objavljena prva lista nesavesnih poslodavaca koji krše prava trudnica i porodilja

Trudnice i porodilje prijavile osam poslodavaca

  • 13

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo je na svom sajtu spisak poslodavaca koji krše prava trudnica ili porodilja.

Lista je sastavljena na osnovu podataka Inspekcije rada, koja od kraja jula radi po prijavama trudnica i porodilja putem besplatne telefonske linije.

Na "crnoj listi" za avgust je ukupno 8 kompanija iz Srbije. Na njoj su se našle trgovine Stylos i TDC iz Novog Sada, Unikomerc Filter iz Prokuplja, radnja za održavanje i popravku računara Hronos Computers iz Vranja, trgovina satovima i nakitom Firma Bomar iz Novog Sada, trgovina YOU MAK iz Žitorađe, Motel Solley iz Aleksandrovca i trgovina Miss you sa Kopaonika..

Navedene firme su na listu dospele nakon prijave kršenja prava trudnica ili porodilja Inspekciji rada i pošto je Inspekcija rada utvrdila da postoji prekršaj.

Na linku OVDE je kompletan spisak.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jeca

    kako ni jedna iz beograda(namerno malim slovima)i Panceva nema kako to

  • Trag

    Onaj ko je pravio dete neka se i brine..

  • Sima

    Privilegije koje uzivaju jake firme i privatni preduzetnici drzavi moraju vratiti kroz odgovornost koju imaju prema drustvu u kojem posluju

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke