• 46

Pogledajte: Prvi metri asfalta na auto-putu koji će povezati Srbiju i Crnu Goru

Prvi metri asfalta na prioritetnoj deonici auto-puta Smokovac-Mateševo u Crnoj Gori postavljeni su nakon četiri godine od početka gradnje tog infrastrukturnog projekta veka.

  • 46

Prioritetna deonica auto-puta duga je 41 kilometar, a kompletan posao bi trebalo da bude završen do kraja septembra naredne godine.

U pitanju je ujedno i najzahtevnija deonica, jer se auto-put, sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca na ulazu u Podgoricu, penje na više od 1.100 metara.

Najveći objekat na deonici i simbol auto-puta most "Moračica“, dug skoro kilometar sa pet stubova, od kojih najviši ima 161 metar, trebalo bi da bude spojen do kraja ovog meseca.

Izgradnjom prioritetne deonice Smokovac–Mateševo, vreme putovanja od Podgorice do Kolašina biće trostruko brže, pa će se umesto za 90 stizati za 25 minuta, čime se ujedno izbegava i kanjon Morače.

Podsetimo, tek treba da se gradi deonica Mateševo–Boljare, čime će auto-put u Crnoj Gori izaći na granicu Srbijom.

(Telegraf Biznis/Sputnik)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    Sad će lakše doći do Beograda!😁😁😁 I onako ih ima više u Srbiji nego u Crnoj Gori. A vazda se "prse" da su Crnogorci. Eto vam puta lakše ćete se vratite tamo gde pripadate. I da se zna nisam NACIONALISTA, nego me vređaju ističući poreklo.

  • Nenad

    Prelepo i svaka cast. Uzivam u Cg i uvek cu ici tamo. Veliki pozdrav za sve u Cg

  • Dragan

    Kako se nismo setili da im mi napravimo taj autoput

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke