• 3

Džek Ma se povukao sa čela Alibabe, nakon što je stvorio biznis vredan 460 milijardi dolara

Međutim i nakon što se povuče sa čela Alibabe, očekuje se da nastavi da oblikuje budućnost kompanije

  • 3

Milijarder Džek Ma, pionir e-trgovine u Kini, zvanično se povukao sa mesa izvršnog predsednika Alibabe u utorak, nakon što je napunio 55 godina i stvorio biznis vredan 460 milijardi dolara.

On će proslaviti svoju penziju na visokoj nozi, na Olimpijskom stadijumu u gradu Hangdžou, u kome je osnovana njegova kompanija.

Nakon što je dve decenije gradio Alibabu, Ma će svoje vreme posvetiti filantropiji. On je "Džek Ma fondaciju" osnovao 2014. godine i tada je rekao da mu je inspiracija bila "Bil i Melidna Gejts fondacija".

 
 
 
View this post on Instagram

Jack Ma is giving up the reins of Alibaba after presiding over one of the most spectacular creations of wealth the world has ever seen. He stepped down as executive chairman of China’s largest company on Tuesday — his 55th birthday. After starting out as an English teacher, Ma became an entrepreneur who built a business-to-business marketplace into a $460 billion titan.

A post shared by Bloomberg Business (@bloombergbusiness) on

- Pre nego što napunim 70 godina, mogu da uradim nešto u drugom poljima, kao što je obrazovanje - rekao je on prošlog septembra.

Ma je svoju želju da se penzioniše najavio pre godinu dana. Međutim i nakon što se povuče sa čela Alibabe, očekuje se da nastavi da oblikuje budućnost kompanije kroz svoje članstvo u"Alibaba partnerstvu", grupom od 36 ljudi koji mogu da odaberu većinu direktora u odboru.

Takođe će zadržati 6.22 odsto deonica kompanije.

Ma, član komunističke partje, najpoznatiji je kineski privatnik i, sa bogatstvom od oko 40 milijardi dolara - najbogatiji čovek Kine. 

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    Stvorio robovlasnickim uslovima rada,a vi ga velicajte👍

  • Мићко

    Браво царе!

  • ime

    Čovek je čista legenda...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke